Burgundinpata

Burgundinpata
Burgundinpata

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ K-SUPERMARKET LAAJASALON KANSSA

Syystuulien puhaltaessa alkaa tehdä mieli hitaasti hautuneita pataruokia. Herkullisuuden lisäksi pataruoat ovat tunnetusti mukavan mutkattomia tehdä. Alkuvalmistelun jälkeen ruoka hautuu itsekseen uunissa ja valmistumista ei tarvitse vahtia vieressä minuuttikellon kanssa.

Rosmariinia, timjamia ja täyteläistä punaviiniä
Rosmariinia, timjamia ja täyteläistä punaviiniä

Minun yksi pataruokasuosikki on ollut jo monta vuotta ranskalainen burgundinpata. Täyteläinen ja yrttinen punaviinikastike tekee lihapadasta aivan mahtavan makuisen. Pekoni tuo pataan mukavaa savuista twistiä. Rosmariiniperunat ovat ihana lisuke padalle. Lisäksi hyvää leipää, jolla saa luututtua herkullisen kastikkeen lautaselta viimeistä pisaraa myöten.

Rosmariiniperunat
Rosmariiniperunat

Tunnelmallisia herkkuhetkiä!

Kaikki reseptin raaka-aineet löytyvät K-Supermarket Laajasalosta!

Burgundinpata

paistamiseen voita
noin 1 kg naudan paistia, esim. sisäpaistia
2 rkl vehnäjauhoja
170 g pekonia
6 pientä salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 rkl tomaattipyrettä
1 rasia herkkusieniä
4 dl punaviiniä
2-3 dl lihalientä
2 laakerinlehteä
10 oksaa tuoretta timjamia
suolaa ja mustapippuria

Valmistus:

Ota liha huoneenlämpöön reilu puoli tuntia ennen kypsentämistä. Leikkaa liha kuutioiksi. Suikaloi pekoni. Kuori ja kuutioi porkkanat. Kuori ja hienonna sipulit.

Kuumenna paistinpannulla voita ja ruskista lihat kahdessa satsissa. Suolaa ja pippuroi. Ripottele lihojen pinnalle vehnäjauhoja ja sekoita hyvin. Nosta lihat pataan. Huuhtaise pannu tilkalla vettä, kiehauta ja kaada sekin pataan. Paista seuraavaksi pekoni ja siirrä pataan. Sitten sipulit ja porkkanat. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja siirrä pataan.

Lisää päälle viini, kuuma lihaliemi ja mausteet. Hauduta pataa uunissa 150 asteessa pari tuntia.

Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Paista voissa pannulla ja lisää pataan.

Tarjoa rosmariiniperunoiden kera.

4 thoughts on “Burgundinpata

  1. Kyllä padat saapuu meillekin syksyisin luomaan tunnelmaa ihanilla tuoksutteluillaan ja tosiaan ovat helppoja, kun padan hautuessa voi puuhastella muuta mielekästä. Ja valikoimaahan riittää niin lihan, kuin kasvisten suhteen 🙂

    1. Olen metsästänyt Burgundipata reseptiä ja lähes joka toinen viikonloppu tätä herkkua tehnyt. vaihtelua on tuonut hiukan eri lihojen käyttö ja joskus riistastakin laitettu. Tämä on yksi parhaista ja viiniä ja ruokaa yhdistävän Rosa-blogin resepti on toisena. Itse asiassa hiukan yhdistelin reseptejä ja siitä tuli aivan mainio. Rosa resepti http://www.rosaviinijaruoka.fi/resepti/burgundinpata kokeile sinäkin modifoida, niin lopputulos aivan mahtava

      1. Burgundi on kyllä aivan mahtava talviruoka ja mukavasti varioitavissa. Kiitos linkistä, pitäisikin tehdä pitkästä aikaa tätä herkullista pataruokaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *