Omenan ja possun yhdistelmä on verraton. Tein pieniä herkkuleipiä iltapalaksi, mutta sopisivat nämä leipäset kevätpöytään näppipalaksi myös kuohuvan kera. Omena raikastaa kivasti rasvaisen pekonin. Pekonin voi vaihtaa myös parmankinkkuun tai serranoon, jolla saat astetta fiininmän ja helpomman version leivästä!
Pienet omena-pekonileivät
70-80 g pekonia ( tai parmankinkkua, serranoa)
Omenatahna:
1 vihreä omena kuorittuna ja raastettuna
2 rkl sitruunan mehua
½ valkosipulin kynsi kuorittuna ja hienonnettuna
½ dl ranskankermaa
½ dl maustamatonta tuorejuustoa
ripaus cayannepippuria
suolaa ja mustapippuria
Lisäksi : salaattia ja leipää
Valmistus:
Sekoita omenatahnan ainekset kulhossa. (Jos omena on oikein mehukas niin puristele ylimääräinen mehu pois. )
Paahda pekoni pannulla rapeaksi. Valuta ylimääräinen rasva talouspaperilla vuoratun lautasen päällä.
Kokoa leivät. Laita pohjalle omenalevitettä ja pinnalle rapsakkaa pekonia salaatin kera.
On muuten aika mielenkiintoista särvintä nyt leivällä. Onhan ne omena ja possu kulkeneet yhdessä monissa jutuissa ja ovatkin verraton pari 🙂
On se niin verraton, että on yksi velikulta söi täällä aika monta iltapalaleipää. 🙂