
Olen tainnut ihastua tosissaan uuteen Yosan kaurapalaan, kun taas innostuin kokeilemaan siitä jotain hyvää! Tällä kertaa tein siitä maistuvan salaatin appelsiinin, avokadon ja pähkinöiden kera. Kaurapalan viipaloin ja paistoin pannulla, näin se sai herkullisen rapean pinnan. Viimeistelin salaatin koukuttavan hyvällä maapähkinäkastikkeella.
Herkullisia salaattihetkiä!
Appelsiini-kaurapalasalaatti & maapähkinäkastike ( 1-2 annosta tai lisukkeeksi)
1 appelsiini
1 avokado
puolikas vihreä salaatti tai jotain salde-sekoitusta
1 pkt kaurapalaa ( tuote saatu)
tilkka rypsi-tai oliiviöljyä
kourallinen cashewpähkinöitä paahdettuna
kourallinen korianteria
mustapippuria
(suolaa).
kastike:
1 rkl maapähkinävoita
½ limetin mehu
1 tl inkivääriä tahnana tai raasteena
1 rkl soijaa
1 tl hunajaa (tai agavesiirappia, jos vegaanisena)
2 rkl oliiviöljyä
Valmistus:
1. Sekoita kastikkeen ainekset ensin valmiiksi.
2. Viipaloi kaurapala. Kuumenna pannu, lisää tilkka öljyä ja paista kaurapalat molemmin puolin kullanruskeiksi.
3. Leikkaa appelsiinista veitsellä kalvot pois ja viipaloi. Halkaise avokado, poista kivi ja viipaloi myös avokado.
4. Kokoa salaatti lautaselle. Valuta kastiketta päälle. Laita maun mukaan mukaan suolaa ja mustapippuria.
Kuulostaapa hyvältä! Kaurapala toimiikin mainiosti salaateissa 🙂
Maapähkinäkastike on aina hyvä vaihtoehto kaikkeen!
Kiitos Jenni! Joo, kyllä on mainio salaatin aines ja maapähkinäkastiketta on vaikea milloinkaan vastustaa..:-)