Olen ihastunut viime aikoina granaattiomenaan. Se on ihanan raikkaan makuinen ja sopii hienosti salaatteihin, jälkkäreihin ja ruokien koristeeksi. Nykyään siementenkin poistaminen sujuu kohtuu siististi, eikä keittiö suttaannu.
Nyt tein salaatin, jossa pääosassa ovat kauniin punaiset siemenet. Lisäksi laitoin salaattiin makeita viikunoita, avokadoa ja oliiveja. Oliivit tuovat siihen mukavaan suolaisuutta. Kastikkeena on helppo sitruunainen oliiviöljykastike.
Granaattiomena-couscoussalaatti sopii hyvin joulupöytään kauniin punaisinen siemenineen ja kuivatut viikunatkin tuovat vähän sitä joulufiilistä, mutta maistuu tämä salaatti myös muulloinkin kuin jouluna.
Mukavaa ja herkullista joulun odotusta!
Granaattiomena-couscoussalaatti
2 dl couscousia
1 dl kypsiä kikherneitä
1 avokado
½ -1 granaattiomena
1 dl oliiveja
3 -4 kuivattua viikunaa
1 kourallinen mintun lehtiä
Kastike:
½ dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunanmehua
1 tl juoksevaa hunajaa
suolaa ja pippuria myllystä
Valmistus:
Keitä couscous kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
Puolita avokado, poista kivi ja kuoret ja kuutioi sisus. Tiristä vähän sitruunanmehua päälle tummumisen estämiseksi.
Halkaise granaattiomena. Ota siemenet talteen pitämällä omenaa kulhossa leikkauspuoli alaspäin ja koverra siemenet varovasti lusikalla ulos. Älä ota siementen välissä olevia paksuja väliseiniä, koska ne ovat pahanmakuisia.
Poista viikunoista kova kanta ja paloittele ne. Puolita oliivit.
Kokoa salaatti. Laita kulhoon kikherneet ja couscous. Lisää joukkoon muut ainekset. Sekoita kastike ja valuta päälle.
Kylläpäs on kauniin värinen ja varmaan maukas. Granaattiomena on hyvää, kunhan sen osaa käsitellä oikein, ettei ole otsaa ja kaulaa myöten ja vielä ympäristö parin metrin säteeltä punaisena siementen räjähdellessä 🙂 No onhan sen käsittelyyn näköjään järkevämpikin tapa.
Kiitos:-) Tämä on todella hyvää! Tuli santsattua muutaman kerran. Iso kulho on tosiaan hyvä apu, kun siemeniä ottaa talteen. Lisäksi huomasin tällä kertaa, että kun pääsee alkuun ja ottaa vähän siemeniä alkuun pikkulusikalla pois, sitten kevyesti pehmittelee puristelemalla omenanpuolikasta niin siemenet putoilevat aika helposti ulos, toki edelleen tarvitsee vähän pikkulusikkaa apuna.
Minä murran aina granaattiomenan moneen pieneen osaan. Siemenet saa siten hyvin ja siististi eroteltua sieltä. On muuten maukkaan näköistä salaattia. 🙂
Kiitos:-) Varmasti hyvä keino tuo granaattiomenan murtaminen, täytyypä kokeilla.:-)
Tämä salaatti meni kyllä heti muistilistalle! Nonnan kuvauksen jälkeen vähän kyllä hirvittää tuo räjähtävä granaattiomena. Ehkä siirryn valmiiksi kylppärin puolelle, tai vedän ainakin tonttulakin oikein syvälle päähän ennen kuin tartun moiseen. 😀
Kyllä granaattiomenasta nyt ilman kylppäriä ja tonttulakkia selviää:-)Tämä on ihana salaatti, joten rohkeasti kokeiluun vaan. 🙂