Grillattu chorizo-perunasalaatti & majoneesikastike

Grillattu chorizo-perunasalaatti & majoneesikastike

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ: K-SUPERMARKET LAAJASALO

Nyt grillataan kesän herkullisimmat makkaraperunat, tuo yksi grilliruokien- ja kioskien ykkösherkku. Vähän paremmat makkaraperunat tehdään kesän varhaisperunoista ja Savuhovin Marskin raakachorizomakkarasta.

Marskin vahvanmakuinen, espanjalaistyylinen raaka chorizomakkara sopii täydellisesti tähän maukkaaseen perunasalaattiin tai toisin sanoen makkaraperunoihin – tätä herkkua sopii kutsua kummaksi tykkää.

Grillattu chorizo-perunasalaatti & majoneesikastike

Upea chorizo-perunasalaatti kootaan rennosti tarjottimelle. Mukana on myös oliiveja, rapsakoita retiisejä ja kesäsipulia sekä sitruunalla ja sinapilla maustettua majoneesikastiketta. Komea annos sopii vaikka illanistujaisiin.

Herkullista grillikesää!

Kaikki reseptin raaka-aineet löytyvät K-Supermarket Laajasalosta!

Grillattu chorizo-perunasalaatti & majoneesikastike

280 g Marskin raakachorizomakkaraa
800 g uusia perunoita
½ nippua retiisiä
1 nippu kesäsipulia
½ prk kivettömiä mustia oliiveja
kourallinen lehtipersiljaa
kourallinen rucolaa
rypsiöljyä

majoneesikastike:

1 ½ dl Hellmann´s majoneesia
½ dl ranskankermaa
2 rkl sitruunanmehua
1 tl dijonsinappia
suolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistus:

Tee ensin kastike valmiiksi eli sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään.

Pese ja keitä perunat kypsiksi. Pese retiisit, poista niistä varret ja leikkaa kuutioiksi. Leikkaa sipulista valkoinen osa erilleen ja hienonna varsi.

Kuumenna grilli. Voit esikeittää makkarat kattilassa ja sen jälkeen grillata niitä noin 10 minuuttia, jolloin pinta ei niin herkästi halkeile. Tai laita suoraan grilliin ja grillaa miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.

Öljyä perunat ja sipulit ( ei hienonnettua vartta) kevyesti. Grillaa niihin kaunis pinta. Leikkaa perunat puoliksi grillauksen jälkeen.

Kokoa salaatti laudalle tai vadille. Tarjoa majoneesikastikkeen kera. Ruokajuomaksi sopii mainiosti kylmä olut!

4 thoughts on “Grillattu chorizo-perunasalaatti & majoneesikastike

  1. Kuulostaa herkulliselta, mutta olivatko perunat jo valmiiksi kypsiä ? Jos vain grillaa kauniin pinnan, ovat kyllä raakoja sisältä ? Vai menikö minulta joku vaihe ohi…

  2. Siinä heti kastikeohjeen jälkeen on perunoiden keittäminen kypsäksi. Muuten tulee tosiaan raaka peruna grillistä ulos, jos sen jättää tekemättä. 🙂

  3. On niin hienoja ruokakuviakin, että voisin kyllä laittaa omalle seinälleni ruokailutilan läheisyyteen tai keittiöön 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *