Meillä grilli kuumenee kesällä harvasen päivä. Grilliruoka on vain niin hyvää ja nyt siitä saa nauttia. Teimme pitkästä aikaa kuvepaistia ( eli flank steak tai bavette). Se on niin herkullista grillattuna. Parhaimmat kuvepaistin palat olen ostanut Hakaniemen hallista Reinin lihalta, mutta tämä Stockmannin Tammisen kuvepaisti myös menetteli. Se ei vain ollut yhtä mureaa kuin Reinin lihalta ostettu.
Mieheni mielestä kuvepaisti on parhaimmillaan ihan sellaisenaan suolalla ja pippurilla maustettuna. Eipäs kuulkaa kuitenkaan tule yhtään hullumpaa, kun valelee paistin lopuksi argentiinalaisella chimichurri kastikkeella. Suosittelen kokeilemaan, joutui mieskin myöntymään. Chimichurri on hieman tulinen kastike, joten jätin puolesta lihaa kastikkeen pois, niin meidän tytöillekin liha maistuu paremmin. Chimichurria voi kokeilla myös kanan- tai porsaanlihan kanssa.
Ruokajuomana nautimme australialaista luomu Gemstone ( petit verdot rypäle) punaviiniä. Meidän mielestä viini on vielä aika nuori ja maku hieman tiukka. Dekantointi pehmentää viinin makua. Valmistajan mukaan viini säilyy oikein säilytettynä 10 vuotta vuosikerrasta. Mausteinen ja täyteläinen Gemstone toimii kuitenkin hyvin punertavaksi jätetyn kuvepaistin kera.
Gemstone punaviinin tarjosi Servaali.
Chimichurri
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 dl tuoreita oreganon/mäkimeiramin lehtiä hienonnettuna
½ punaista chiliä pieneksi silputtuna
1 dl oliiviöljyä
2 rkl punavinietikkaa
½ tl sokeria
suolaa ja mustapippuria myllystä
Valmistus: Yhdistä kaikki ainekset kulhossa ja lusikoi sitä grillistä nostetun lihan päälle.
Lähde: Lisa Lemke, Grillatun kera
Grilattu kuvepaisti
500 g naudan kuvepaistia
rypsiöljyä
suolaa ja pippuria
Ota liha ajoissa huoneenlämpöön. Poista tarvittaessa kalvot ja sivele pinta kevyesti öljyllä. Pyöräytä myllystä suolaa ja pippuria lihan pintaan. Grillaa lihaa noin 2-3 minuuttia molemmin puolin ja anna vetäytyä folion sisällä kymmenisen minuuttia.
Viipaloi liha ohuiksi siivuiksi.
Katso myös kuvepaisti resepti vuoden takaa.