Ihana kyssäkaalisalaatti

Kyssäkaalisalaatti

Tämän syksyn suurin villitykseni taitaa olla kyssäkaali. En ymmärrä kuinka aikaisemmin olen voinut kulkea tämän ihanuuden ohi! Viime viikolla valmistin siitä samettisen sosekeiton porkkanan kanssa ja loppuviikosta oli ihanan salaatin vuoro.

Salaatissa kyssäkaali on mukavan rapsakkaa ja mehukasta. Moni onkin sanonut, että kyssäkaali on parasta raakana. Samoin aasialainen kastike pukee kyssäkaalia erittäin upeasti. Tämän ihanan kyssäkaalisalaatin löysin Karita Tykän Lautasellinen kauneutta -kirjasta. Karitan kyssäkaalisalaattia tehdään meillä vielä monta kertaa uudestaan!

Kyssäkaalisalaatti

1- 2 ( noin 500g ) kyssäkaalia
kourallinen mintunlehtiä
suolaa ja mustapippuria
½ punainen chili ilman siemeniä hienonnettuna
1 rkl mustia seesaminsiemeniä

Kastike:
3 rkl cashewpähkinöitä ( liota runsaassa vedessä 4h, huuhtele ja valuta)
2 rkl seesamiöljyä
2 rkl tamaria
2 rkl oliiviöljyä
½ limetin mehu
1 rkl hunajaa
2 rkl vettä
1 tl chilijauhetta
ripaus suolaa ja mustapippuria

Valmistus:

Tee ensin kastike sekoittamalla kaikki ainekset sauvasekoittimella yhteen.

Kuori kyssäkaali ja leikkaa ohuiksi siivuiksi mandoliinilla tai voit myös raastaa sen. Sekoita salaattiainekset ja kastike yhteen.

Koristele tuoreilla mintunlehdillä ja seesaminsiemenillä.

Resepti pienin muutoksin: Karita Tykkä, Lautasellinen kauneutta

6 thoughts on “Ihana kyssäkaalisalaatti

  1. No varmaan hyvää ja kokeilemisen arvoista 🙂 Ekan kerran kuulen, tai näjen, että cashewpähkinöitä liotetaan 4 tuntia. Pitääkö olla viileässä ?

    1. Tämä on todella herkullinen salaatti, suosittelen testaamaan. Saattaa vain olla addiktoiva. 🙂

      Kastikkeeseen saa kermaisemman rakenteen, kun pähkinät liottaa ennen käyttöä. Nehän luonnollisesti pehmenevät vedessä, samalla myös mahdolliset pähkinän karvaat maut liukenevat.

      Myös terveydellisistä syistä pähkinät olisi hyvä liottaa. Pähkinöissähän on entsyymin estäjiä. Liotetuissa pähkinöissä ravintoaineet ovat paremmin käytettävissä ja ne ovat vatsaystävällisempiä. Tosin sitten ne pitäisi myös sen jälkeen kuivattaa enintään 42 asteessa, jollei halua syödä sellaisia kosteita pähkinöitä… (Kastiketta varten ei tietenkään tarvitse kuivattaa.) Tämän vuoksi minulla ainakin jää pähkinät liottamatta. Enkä kyllä koe saavani liottamattomista pähkinöistä mitään vatsavaivoja, mutta häviän sitten kai vähän niiden ravintoaineiden saannissa…

      Pähkinät liotetaan huoneenlämmössä runsaassa vedessä ja huuhdellaan sekä valutetaan liotuksen jälkeen.

      Kirjan ohjeessa oli tuo neljän tunnin liotus, mutta monessa paikkaa itse asiassa cashewpähkinöille suositellaan 1-2 tunnin liotusta.

    1. Tamari on gluteeniton soijakastike. Omasta lähikaupasta se löytyy soijapullojen vierestä. Kastikkeessa voi mielestäni kokeilla myös tavallista soijakastiketta. Itse ainakin välillä korvaan tamarin tavallisella soijalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *