Kermainen suppilovahvero-pekonipasta

Kermainen suppilovahvero-pekonipasta

Kermainen suppilovahvero-pekonipasta sopii marraskuun tunnelmaan täydellisesti! Jotenkin sitä kaipaa kaikkea täyteläisiä makuja tässä pimeyden keskellä ja sienet ovat tietenkin myös niin syksyistä ruokaa. Pastasta nauttiessani ajattelinkin, että kyllä tässä on kerran ainakin vielä lähdettävä suppismetsälle vaikka Sipoon korpeen. Se on vaan niin mahtavaa, kun metsäsieniä sitten riittää pakastimessa pitkälle ensivuoteen. Ootko sinä vielä menossa sienimetsälle?

Kermainen suppilovahvero-pekonipasta

Kermainen suppilovahvero-pekonipasta (neljä annosta)

rypsiöljyä
2 valkosipulin kynttä kuorittuna ja hienonnettuna
1 sipuli kuorittuna ja hienonnettuna
300 g pakastettua suppilovahveroa
1 pkt pekonia kuutioituna
4-5 oksaa salvian lehtiä hienonnettuna
½ dl valkoviiniä
2 dl ruokakermaa
( 1 tl tattimix mausteseosta)*
noin 1 dl pastan keitinlientä
suolaa ja mustapippuria

Lisäksi: parmesaania ja versoja

250 g tagliatellea tai muuta mieluista pastaa

Valmistus:

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente. Valuta keitinvesi, mutta ota mukillinen sivuun. Tarvitset sitä kastikkeessa.
2. Kuumenna pannulla tilkka rypsiöljyä ja paista esikäsitellyt sienet rapeiksi. ( Jos sinulla on tuoreita, niin putsaa ja päästä ensiksi kuumalla pannulla suppiksista nesteet pois ja lisää sitten vasta rasvat).
3. Ota sienet sivuun ja lisää pannulle öljyä. Kuullota sipulit. Lisää sitten pekoni ja jatka paistamista hetken aikaan, kunnes pekoni kypsyy. Kippaa sienet joukkoon ja salvia sekä tattimix tai omat mieluisat mausteet. Ohjeen lopussa on mitä tattimix sisältää, poimi siitä vaikka osa mausteista, jos kaikkea ei ole.
4. Kaada pannulle viini ja kiehauta.
5. Lisää kerma ja kiehauta.
6. Lisää pastan keitin lientä sen verran, että saat mieluisan koostumuksen. Keitä edelleen tovi.
7. Mausta suolalla ja pippurilla.
8. Nostele pasta joukkoon ja sekoita kaikki sekaisin. Voit myös tarjota ne erikseen.
9. Viimeistele annos lautasella parmesaanilla ja versoilla.

*tattimix sisältää ( merisuola, herkkutatti, mustapippuri, nokkonen, oregano, persilja, sipuli)

2 thoughts on “Kermainen suppilovahvero-pekonipasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *