Nyt on mennytkin pitkä väli, kun olen viimeksi tuonut reseptin tänne blogiin. Kevään aikana on syntynyt paljon uutta reseptiikkaa, mutta suurimman osan olen niistä julkaissut somessa: instagram ja facebook-tililläni. Näistä kanavista reseptin kyllä saa poimittua erittäin näppärästi, mutta somereseptejä voi olla myöhemmin hankalampaa löytää.
Näin vappua ajatellen lähdin kokeilemaan uutta perunasalaattia. Meidän perheessä enemmistö rakastaa näitä majoneesipohjaisia perunasalaatteja, mutta kevennän niitä aina vähän ranskankermalla tai kermaviilillä. Tämän majoneesisoossin juju on tällä kertaa oliivit. Ne tuovat ihanan suolasuuden kastikkeeseen ja sitruuna sitten raikastaa. Oliivimajoneesi vei jotenkin ajatukset Kreikkaan, joten sen vuoksi tässä perunasalaatissa on kreikkalaista twistiä.
Kreikkalaisen perunasalaatin seuraksi suosittelen esim. kana- tai lammasvartaita tai lammasmakkaraa tmv. grilliherkkuja.
Herkullista kevättä!
Kreikkalainen perunasalaatti oliivimajoneesilla
1, 2 kg keitettyä perunaa kuutioina (kiinteä lajike)
1 punainen paprika kuutioina
2 herkkukurkkua kuutioina
2 dl oliiveja
150 g feta-juustoa kuutioina
2 kevätsipulia hienonnettuna
versoja , esim rucolaa ja retiisiä
oliiviöljyä
kastike:
1 dl majoneesia
1 dl vihreitä kivettömiä oliiveja
1 dl ranskankermaa tai kermaviiliä
2-3 rkl sitruunanmehua
1 pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna
mustapippuria
(suolaa)
Valmistus:
1. Aja sauvasekoittimella salaatinkastike melko sileäksi.
2. Sekoita kulhossa kuoritut ja jäähtyneet perunakuutiot, herkkukurkkukuutiot, paprikakuutiot, kevätsipuli ja oliivit (säästä osa oliiveista päälle) kastikkeen kera.
3. Anna maustua vähintään pari tuntia, mielellään yön yli.
4. Viimeistele oliiveilla, fetalla, versoilla ja oliiviöljyllä. Rouhaise lopuksi päälle vähän pippuria.