Viime vuonna oli tähän aikaan menossa oikeat joukkovoiman kukkakaalitalkoot, kun joka tuutista pukkasi mitä herkullisimpia kukkisreseptejä. Tämä herkku – kukkakaaliceviche – jäi viime vuodelta laittamatta blogiin sellaisenaan, joten nyt on aika korjata tilanne. Resepti sopii erinomaisesti tänään 4.9. vietettävään Suomalaisen ruoan päivään.
Herkuttele raikkaalla kukkakaalicevichellä vaikka nyhtökauratacojen kera. Nyhtökaurastakin löytyy tätä nykyä mm. Mexico-versio. Herkullista ja maistuvaa – eiköhän laiteta taas kukkakaalitalkoot pystyyn Suomalaisen ruoan kunniaksi!
Kukkakaaliceviche
pieni tai puolikas kukkakaali ohuina viipaleina
1-2 limetin mehua
1 pieni punakesäsipuli varsineen ohuesti viipaloituna
½ punainen chili ohuesti viipaloituna
suolaa ja mustapippuria
2-3 rkl oliiviöljyä
kourallinen tuoretta korianteria
Valmistus:
1. Mandoliinalla saat parhaiten ohuita viipaleita kukkakaalista, mutta myös juustohöylällä tai veitsellä onnistuu. Leikkaa myös chili ja sipuli ohueksi. Laita kaikki kulhoon ja sekoita joukkoon limetin mehu. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Nosta jääkaappiin tunniksi marinoitumaan ja lisää öljy sekä viimeistele tuoreella korianterilla.