Kurkuma-inkiväärihapankaali-perunasalaatti

Kurkuma-inkiväärihapankaali-perunasalaatti

Rasilaisen kurkuma-inkiväärihapankaali on ollut suosikkini tänä keväänä hapankaalirintamalla. Se on ihanan raikas inkiväärin ansiosta ja kurkuma tuo siihen mukavaa mausteisuutta. Lisäksi hapankaali on muutenkin erittäin terveellistä ja hyvää, mutta inkivääri- ja kurkumalisäyksellä vaan kaikki puolet paranee!

Kurkuma-inkiväärihapankaali-perunasalaatti

Monesti nautin hapankaalit kylmänä lisukkeena, mutta välillä myös paistettuna eri ruokien kaverina. Ne ovat hyviä ja raikkaita annosten piristäjiä. Hapankaalien sisältämät arvokkaat maitohappobakteerit ja vitamiinit ovat tietenkin parhaimmillaan tuoreena nautittuna, mutta kuumennettuna hapankaali on myös maukas kuitu- ja kasvislisä. Olen käyttänyt erilaisia hapankaaleja paljon myös mm keitoissa, piirakoissa, laatikoissa, kulhoruokiin ja jopa suklaakakussa. Uutta lemppariani, kurkuma-inkiväärihapankaalia en ollut yhdistänyt vielä mihinkään ruokaan, mutta vapun lähestyessä näin sille mainion roolin perunasalaatin piristäjänä! Tämä raikas ja rapsakka perunasalaatti maistuu niin vappunakkien tai vaikkapa aasialaisen lohen kera tai grilliherkkujen kanssa. Ja kun se on kylmä salaatti, niin kaikki hapankaalin tärkeät maitohappobakteerit ja vitamiinit ovat tallessa. Mikäs sen parempaa, että tulee huomaamatta nautittua erittäin herkullinen ja samalla terveellinen vappusalaatti!

Kurkuma-inkiväärihapankaali-perunasalaatti

Kurkuma-inkiväärihapankaali-perunasalaatti

1 kg kiinteää perunaa (kuorittuna, keitettynä ja kuutioina)
3-4 kevätsipulia varsineen hienonnettuna
1-2 rkl kapriksia

kastike:

1 rs (300g) inkivääri-kurkumahapankaalia
1 dl majoneesia
½ dl ranskankermaa
½ limetin mehu
limemustapippuria
suolaa

Päälle:
tuoretta korianteria
1 dl pannulla paahdettuja cashewpähkinöitä
punaista chiliä ohuina renkaina

Valmistus:

1. Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Jäähdytä ja leikkaa kuutioiksi.
2. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.
3. Sekoita isossa kulhossa kuutioidut perunat, kastike, kevätsipuli ja kaprikset varovasti isolla lusikalla käännellen.
4. Laita jääkaappiin tekeytymään, jos vain mahdollista. Ainakin muutama tunti tai yön yli. Keltainen väri voimistuu myös perunasalaattiin muutaman tunnin jääkaappisäilytyksellä. Kurkuma on aika tehokas värjäämään! 🙂 Kuvan salaatti on juuri valmistunut ja väri sen vuoksi haaleampi.
5. Viimeistele paahdetuilla cashewpähkinöillä, tuoreella korianterilla ja chilillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *