Luumu-salviacrumble

Luumu-salviacrumble

Luumu ja salvia toimivat yllättävän ihanasti myös makeassa leivonnassa, kuten vaikka tässä mutkattomassa ja helpossa crumblessa. Crumble eli murupaistos on varmasti onnistuva tarjottava yllätysvieraiden iskiessä tai jos makean hammasta kiivaasti kolottaa. Toki tuo ensimmäinen ”hätätilanne” eli yllätysvieraat taitaa olla näin korona-aikaan entistäkin harvinaisempaa, mutta luumu-salviacrumblea kannattaa jokatapauksessa testata vaikka vain kotiväelle.

Crumblen voi vielä viimeistellä muutamilla tuoreilla salvian lehdillä. Ne antavat kivaa syvyyttä tähän jälkkäriin. Tai jos haluat vähän miedomman salvian vivahduksen, niin silloin laita salviaa vain yksin muruseoksen joukkoon. Tuoreet vadelmat sopivat nekin viimeistelyyn tai ne voi myös laittaa samaa tietää uuniin luumujen kanssa. (Etenkin jos käyttää ulkolaisia pakastevadelmia, niin sitten uunin kautta).

Luumu-salviacrumble
Luumu-salviacrumble

Herkullisia jälkkärihetkiä!

Luumu-salviacrumble

10 punaista luumua

Crumble:

50 g voita
5 salvian lehteä hienonnonettuna
1 dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl kaurahiutaleita
½ tl kanelia

viimeistelyyn: vadelmia + tuoreita salvia lehtiä

Valmistus:

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Poista luumuista kivet ja leikkaa lohkoiksi.
3. Vuoraa vuoka leivinpaperilla tai voitele. Levitä pohjalle luumulohkot. Jos luumut ei ole tarpeeksi makeita ripottele kevyesti sokeria päälle.
4. Sulata kattilassa voi ja lisää salvianlehdet.
5. Sekoita voi-salviasekoitukseen sokeri, jauhot, kaurahiutaleet ja kaneli.
6. Levitä crumble luumujen päälle ja paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on hieman kullanruskea.
7. Nauti vaniljakastikkeen tai -jätskin kera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *