Sadepäivät ja hetkittäinen syksyinen tunnelma ovat saaneet haaveilemaan lämmittävästä meksikolaisesta makkara-mustapapukeitosta ja kun reseptin perään kyseltiin niin tässä se nyt ois blogissakin! Vielä on kesää jäljellä, satoi tai paistoi! Kivaa viikkoa!
Makkara-mustapapukeitto
tilkka rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 kesäsipulia hienonnettuna
2 porkkanaa kuorittuna ja ohuina lantteina
1 lehtisellerin varsi kuutioituna
2 rkl tomaattipyrettä
1 tl paprikajauhetta
1 tl jauhettua korianteria
1/2 tl juustokuminaa
1/2 tl chiliä
1/4 tl savupaprikaa
1 prk tomaattimurskaa
1/2 dl taco salsaa
noin 7-8 dl kanalientä
1 kesäkurpitsa kuutioituna
1/4 varhais/kesäkaali suikaloituna
1 prk mustapapuja valutettuna ja huuhdeltuna
1 pkt Katalonian Carlos -makkaraa (tai muuta chorizo-makkaraa) viipaloituna
2 kesäsipulin vartta hienonnettuna
kourallinen tuoretta korianteria
limeä
Päälle: nachoja , creme fraichea ja korianteria
Valmistus :
1. Kuumenna öljy ja kuullota sipulit, porkkana ja selleri pannulla noin 10 minuutin ajan.
2. Lisää tomaattipyre ja mausteet joukkoon. Sekoittele 5 minuuttia.
3. Lisää tomaattimurska, liemi ja salsa. Kuumenna.
4. Lisää kesäkurpitsa ja kaali. Anna porista noin 20 minuuttia.
5. Lisää pavut ja makkarat. Keitä vielä noin 10 minuuttia.
6. Lisää limen mehu ja päälle sipulin vartta ja korianteria.
7. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria (ja halutessasi muita mausteita).
8. Tarjoa lisukkeiden ja hyvän leivän kera.
Ps. Meksikolainen tomaattikeitto maissilla ja mustapavuilla toimisi sekin tässä kohdin syksyisenä lämmittäjänä ja vielä täysin kasvisversiona.
Resepti on julkaistu aikaisemmin Bistroemon Instagramissa ja löydettävissä edelleen sieltäkin.