Olen kaikkien pikkusuolaisten rakastaja niin jouluna kuin ympäri vuoden. Paholaisen munat ovat mainio herkku vaikka heti jouluaamusta tai ne sopivat yhdeksi lisäksi myös kalapöytään. Kalatartar on meidän perheessä muutenkin suosittua. Se on maistuvaa myös ruis- tai saaristolaisleivän, ruisnappien tai perunan päällä. Välillä sekoittelen lohitartarin graavista- ja kylmäsavulohesta, mutta hyvää tulee myös yhden sortin versiolla!
Paholaisen munat kylmäsavulohitartarilla
5 kananmunaa
Kylmäsavulohitartar
100 g kylmäsavulohta kuutioituna
½ pieni punasipuli kuorittuna ja hienonnettuna
½ rs (75 g ) smetanaa
1 rkl sitruunamehua
kourallinen tuoretta tilliä hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria
päälle: tilliä ja tomaattijauhetta (saa ainakin RUohonjuuresta)
Valmistus:
1. Keitä munat 8-9 minuuttia (kova) .Jäähdytä kylmässä vedessä. Puolita munat.
2. Sekoita tartarin ainekset kulhossa. Jos haluat niin voit toki napata ja sekoittaa myös keltuaiset tähän tahnaan mukaan ja saat paremmat kuopat muniin täytettä varten.
3. Lusikoi tai pursota täytettä puolitettujen munien päälle.
4. Koristele tillillä ja halutessasi tomaattijauheella. Myös mäti kiva lisä kalatartarin kanssa.