Buongiorno! Tässä superpiristävä ja helppo resepti arkiviikkoihin. Nappaa kaupasta paketti valmisravioleita (tässä Pirkka Parhaat pesto-parmigiano) ja sen seuraksi ainekset aivan jumalaisen hyvään sitruuna-pecorinokastikkeeseen. Annos on kahdelle. Herkullista arkea!
Raviolit sitruuna-pecorinokastikkeella (2 annosta)
oliivi-tai rypsiöljyä
1-2 valkosipulin kynttä kuorittuna ja hienonnettuna
1 salottisipuli kuorittuna ja hienonnettuna
tilkka valkoviiniä (ei pakollinen)
kourallinen baby-pinaattia
1 dl kermaa
1 dl raastettua pecorinoa -juustoa (voi korvata myös parmesan -juustolla)
1/2 sitruunan mehu ja sitruunan kuori
noin 1/2 dl ravioleiden keitinvettä
suolaa ja mustapippuria
Viimeistelyyn lautaselle:
raastettua parmesaania tai pecorinoa
rucola -salaatinlehtiä
paahdettuja pinjansiemeniä (paahda siemeniä kuivalla pannulla (ei rasvaa) hetki, älä polta)
Valmistus:
1. Kuori ja hienonna sipulit, raasta juusto.
2. Keitä raviolit paketin ohjeen mukaan, säästä keitinvedestä n. 1/2 dl.
3. Kuumenna tilkka öljyä ja kuullota sipulit n. 5 minuuttia.
4. Lisää valkoviini ja kiehauta. Keitä kastiketta vähän kasaan.
5. Lisää pinaatit ja kohta perään kerma.
6. Kuumenna hetki ja lisää pecorino -juusto. Sulata juusto kastikkeen joukkoon.
7. Lisää sitruunan mehu ja sekoita.
8. Notkista kastike ravioleiden keitinvedellä.
9. Mausta vielä suolalla ja pippurilla. Raasta kastikkeen päälle hyvin pestyä sitruunankuorta.
Ripottele annoksen päälle lautaselle raastettua parmesaania/pecorinoa, rucolaa ja paahdettuja pinjasiemeniä.
Resepti on julkaistu aikaisemmin Bistroemon Instagramissa ja löydettävissä edelleen sieltäkin.
Olipa todella maistuvaa! Menee ehdottomasti jatkoon. Tämä arkiruoka meni meillä hyvin sunnuntairuokana. Tuntui, että kaikki maut toimivat tässä reseptissä.
Kiitos kivasta kommentista ja kyllähän tämä ihana ruoka sopii tosiaan niin arkeen kuin viikonloppun! 🙂 Mukavaa talven jatkoa!