Syysristeilyllä Tukholmassa

Silja Symphony

Yhteistyö : Tallink Silja

Onpa aivan mahtavaa, että taas pääsee laivalla Tukholmaan. Risteily Tukholmaan on ollut elokuun alusta alkaen mahdollista ja reitillä kulkee myös Silja Symphony. Minulla ja tyttärelläni olivat molemmat rokotukset kunnossa, niin päätimme lähteä pienelle piristävälle minimerilomalle. Ja oli mukavaa, että laivaksi osui juuri Silja Symphony, jolla olen ollut viimeksi Tukholman risteilyllä kaksi vuotta sitten. Kesällä kävin muutaman kerran Serenadella, joka teki alkuun yön yli risteilyjä Tallinnaan ja sitten Ahvenanmaan risteilyjä. Nyt kummatkin laivat kulkevat taas kuin ennen eli Tukholma-Helsinki reittiä.

Promenade

Ja olipa tunnelmakin laivalla melkein kuin ennen. Kuluneella viikolla THL:ltä tulleen uuden maskisuosituksen myötä laivallakin oli maskeista aika lailla luovuttu, lähinnä maskeja käytettiin laivaan noustessa. Tunnelma vaikutti muutenkin oikein piristyneeltä, kun rajoituksia on hyvän rokotustilanteen johdosta pystytty jo paljon purkaamaan. Onneksi moni silti käyttäytyy vastuullisesti, mm. käsidesiä käytetään ja ei tulla ihan toisen kylkeen seisomaan.

Deluxe & meri

Matkustimme tyttäreni kanssa tällä kertaa viihtyisässä Deluxe-hytissä, jotka sijaitsevat ylimmillä kansilla. Niissä on parivuode, lepotuoli ja baarikaappi, jossa odottaa kylmiä juomia. Merinäkymä kruunaa tämän mukavan hytin, mutta näitä hyttejä löytyy myös promenaden suuntaa, jos tykkää ennemmin seurata ihmisten elämää. Minulle merimaisema on yksi tärkeimmistä jutuista laivalla ja en varmaan koskaan kyllästy katselemaan merta. Hytin hintaan sisältyy myös runsas ja monipuolinen meriaamiainen ravintola Tavolatassa.

Ja ruokailuhan on sitä parhainta antia matkalla. Menomatkalla suuntasimme nauttimaan ihanan illallisen ravintola Bon Vivantiin, johon oli juuri perjantaina tullut uusi Menu Västerbotten. Oli riistaa, pohjolan marjoja, halstrattua kalaa. Kaikki niin syksyyn sopivia Pohjolan upeita makuja. Itse söin koko menun, mutta tyttäreni halusi valita annokset listalta. Molemmilla oli kuitenkin sama alkuruoka ja jälkkäri. Ginigraavattu hirvi, friteerattu kateenkorva, pikkelöity kantarelli ja kuusenkerkkäemulsio oli meidän kummankin ehdoton ykkönen.

Bon Vivant
Gini graavattu hirvi, friteerattu kateenkorva, pikkelöity kantarelli ja kuusenkerkkäemulsio
Halstrattua nieriää, murskattua perunaa, puolukkamysli ja tillikastike
Poronfilee, karpalo-riistaliemi, kukkakaalipyree ja manteliperuna
Lakkakeitto, jäätryffeliä ja valkosuklaata

Paluumatkalla herkuttelimme rennosti susheja, joita saa Silja Symphonyllä laivan omasta sushiravintolasta. Sushiannos näytti upealta pitkällä lautasella. Nauroinkin, että eihän tätä lautasta meinaa saada mahtumaan kuvaan. Siljalla on kyllä kiva, kun ravintolavaihtoehtoja on niin monta ja moneen makuun sekä palvelu on aina niin ystävällistä. Kävimme myös drinkeillä. Baareissa valmistetaan upeita alkoholittomia drinkkejä, joita kannattaa kysyä, jos nuori kaipaa limuille vaihtelua. Tyttäreni mielestä mm keulabaarin alkoholiton pina colada oli todella hienosti tehty!

Sushi-illallinen
Keulabaarissa

Tukholmassa oli mahtavaa päästä taas piipahtamaan. Tällä kertaa suunnattiin pääasiassa tyttäreni toivekohteisiin, joihin ei ole pitkään aikaan päässyt. Kävimme keskustassa muun muassa Urban Outfittersillä ja Brandy Melvillellä, joiden kummankaan liikkeitä ei löydy Suomesta. Keskustasta lähdimme Östermalmin suuntaan. Siellä on paljon kivoja pieniä liikkeitä, ruokapaikkoja ja kahviloita. Ilokseni myös Östermalmin vanhan kauppahallin saneeraus oli saatu valmiiksi ja se oli jälleen auki. Väliaikainen halli oli purettu torilta pois. Olisin halunnut lounaalle vanhaan kauppahalliin, mutta ravintolat olivat todella täysiä. Muutamaan kyselin, mutta olisi pitänyt olla pöytävaraus. En muista, että koskaan olisi ollut tälläistä ryysistä, mutta tukholmalaiset olivat varmasti lähteneet joukoin liikkeelle, kun kaikki rajoitukset oli viikolla purettu. Ymmärrän kyllä heidän ilon ja hurmoksen täysin! Nälkäkiukun välttääkseen piti sitten keksiä nopea ratkaisu ja se oli lopulta Joe & Juice. Östermalmilta ei ole enää pitkä matka Värtähamnin satamaan, joten melkein aina matkaamme sieltä takaisin kävellen laivalle Karlaplanin kautta.

Kannella
Vallisaari

Matka toi mukavan piristyksen syksyyn ja oman tyttären seura oli mitä parhainta! Äiti & tytär-lomat ovat välillä niin tarpeen ja merimaisemista nauttiminen!

Helsinki

2 thoughts on “Syysristeilyllä Tukholmassa

  1. On kyllä virkistävää, että taas pääsee reissaamaan, ainakin jonnekin… Laivamatkat on kivoja ja mukavaa vaihtelua ja erityisesti tuo syöminen. Sushisetti näyttää mielettömän hyvältä!

    1. Se on totta, on ihanaa, kun voi vaihtaa välillä vähän maisemaa! Sushisetti oli oikein oivallinen ja Bon Vivantin illallinen täynnä pohjolan upeita makuja! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *