Tomaatti-artisokkapasta

Tomaatti-artisokkapasta

Mies toi anopin kasvimaan kastelureissulta kotiin tuomisina ihanan makeita kirsikkatomaatteja. Ne ovat kuin karkkeja ja ihan parhaimpia sellaisenaan, mutta myös taivaallisia pastan kanssa. Tomaattien kaveriksi laitoin artisokkaa, kun tänä kesänä suosikkiversioni ranskalaisesta tomaattipiiraasta on täydentynyt artisokalla. Tomaatti ja artisokka toimivat niin kivasti yhdessä piirakassa, joten ne ovat todellakin myös loistoainekset pastaan! Kun maistoin tuota kastiketta ruokaa tehdessäni, niin ajattelin heti, että nyt lähtee jälleen annos kuvattavaksi ja resepti blogiin! 🙂

Tomaatti-artisokkapasta

Artisokkaa olen ostanut viime aikoina normaalia useammin, kun äitini vinkkasi minulle Lidlin säilötystä artisokasta (Baresa). Se on oikein mainion makuinen ja hinta vain hieman päälle kaksi euroa purkki, kun usein säilötystä artisokasta saa maksaa 4-5 € /prk. Siispä Lidlissä käydessä nappaan nykyään monesti muutaman purkin artisokkaa mukaan. Siitä tulee myös niin makoisa levite herkkuleipien päälle, kannattaa kurkata artisokka-levitteen resepti täältä.

Tomaatti-artisokkapasta

Tomaatti-artisokkapasta on helppo ja nopea, oikea unelmatapaus kesäpäivään! Pasta on muuten vegaaninen, paitsi jos viimeistelet tavallisella parmesaanilla kuten minä, mutta juustonkin tilalle löytyy tarvittaessa vegaanisia vaihtoehtoja.

Tomaatti-artisokkapasta ( viisi annosta)

250 g pastaa

rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
½ punainen chili hienonnettuna ilman siemeniä (tai maun mukaan)
250 g kirsikkatomaatteja
10 kivetöntä vihreää oliivia
1 prk (340g/195 g) säilöttyä artisokkaa puolitettuna
loraus rose-tai valkoviiniä, jos on
1 tl sokeria
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
kourallinen tuoretta basilikaa silputtuna

vastaraastettua parmesaania ( ei vegaaniseen)

Valmistus:

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä al dente, eli pieni purutuntuma.
2. Kuumenna pannu ja lisää öljy.
3. Lisää valkosipuli ja chili, kuullota hetki.
4. Lisää sitten pannulle tomaatit ja anna niiden kypsyä keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
5. Lisää oliivit, artisokat ja viini. Kiehauta. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Anna hautua vielä 5-10 minuuttia.
6. Lisää lopuksi tuore basilika. Tarkista suola ja pippuri.
7. Sekoita valutettu pasta kastikkeen joukkoon tai tarjoa erikseen.
8. Viimeistele annos vastaraastetulla parmesaanilla.

2 thoughts on “Tomaatti-artisokkapasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *