Vaniljainen mustikkatuorepuuro chia-siemenillä

Vaniljainen mustikkatuorepuuro chia-siemenillä

Uusi vuosi tuokoon myös uusia kujeita. Blogi jatkoi viime vuoden tuttuun tapaan kasvis -ja kalapainotteisena ruokablogina. Pääasiassa blogi on ollut hyvin reseptipainotteinen, mutta mahtuu viime vuoden juttuihin myös raportteja Berliinin ruokamatkalta, Taste of Helsinki, Tuomaan markkinat ja Hietalahden kauppahalli. Blogin tärkeä kaupallinen yhteistyökumppani oli paikallinen Laajasalon K-Supermarket, mutta pitkä yhteistyö päättyi haikein mielin lokakuun lopussa kauppiaan vaihtumisen myötä.

Nyt on aika katsoa tätä vuotta. Kasvis- ja kalapainotteinen bloggaus jatkuu. Se on tämän blogin vahvinta olemusta, mutta tulen lisäämään bloggausta reissuilta, koska sain joululahjaksi uuden kameran. Ihanan kevyen Olympus Pen E-PL8 -kameran, jossa on vihdoinkin valotehoinen objektiivi. Vanhalla isommalla Canonin järkkärillä kuvaaminen reissussa on ollut haastavaa, etenkin kun objektiivin teho ei ole aina riittänyt. Samoin puhelimella otetut kuvat jäävät usein aika latteiksi. Tänä vuonna pääsee liikenteeseen toimiva kamera kaulassa. Voi tätä onnea! Lisäksi pyrin parantamaan kuvieni tasoa lightroom-kuvankäsittelyohjelmalla. Se on minulle uutta ja opiskelu on vasta alkamassa.


Koska pyrin syömään entistä terveellisemmin, niin se näkyy varmasti myös tulevissa postauksissa. Se ei tarkoita, että ruokani olisi ollut kovin epäterveellistä aikaisemminkaan, mutta tässä ihanan kauheassa yli 40 vee elämässä huomaa, että vuosien myötä myös ylimääräisiä kiloja karttuu… En ole tekemässä mitään kovin radikaalia elämänmuutosta, mutta päätin arkena vältellä herkkuja, mutta viikonloppuna saa herkutella. Lisäksi tarvitsen paljon lisää liikuntaa. Vielä kymmenen vuotta sitten juoksu kulki ihanan kevyesti, mutta nyt tahti on hidastunut ja löntystän eteenpäin kuin elefantti. Haluan takaisin vahvaan juoksukuntoon, joten painoakin pitää pudottaa, jotta juoksu kulkisi kevyemmin. Nyt myös viimeistään on tärkeää satsata lihaskuntoon ja liikkuvuuteen. Miten liikunnasta tulisi yhtä päivittäistä kuin syömisestä ja nukkumisesta? Se minulla välillä repsahtaa.. Sen vuoksi minun pitää tehdä itselle tavoitteita. Yksi tavoite on pudottaa painoani 3-5 kiloa ja toisena on juosta kevääseen mennessä pysähtymättä 10 km lenkki. Näillä aloitan, on niissäkin tekemistä!

Tämä vuosi alkakoon ihanalla tuorepuurolla, jossa on mustikoita, vaniljaa ja chian siemeniä. Se on täydellistä joulun ja uuden vuoden herkutteluputken jälkeen! Resepti on pienin muutoksin Green Kitchen Travels -kirjasta.

Vaniljainen mustikkatuorepuuro chia-siemenillä

1 ½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
ripaus vaniljajauhetta , esim. urtekram
1 rkl chian siemeniä
1 ½ dl kauramaitoa
päälle: kotimaisia pakastemustikoita ja vadelmia
1 rouhittua pekaanipähkinä

Valmistus:

Yhdistä kaurahiutaleet, vanilja ja chian siemenet noin 2 ½ desilitran lasipurkissa. Kaada maito päälle ja sekoita. Lisää päälle pakastemustikat ja -vadelmat. Sulje kannella ja laita jääkaappiin yöksi.

2 thoughts on “Vaniljainen mustikkatuorepuuro chia-siemenillä

  1. Menestystä juoksuharrastukselle ja innokasta puuroilua !!! Minä se löntystän sun vierellä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *