
Rakastan raikasta puolukkaa. Onneksi puolukka on satoisin luonnonmarjamme, joten sitä riittää kyllä metsissä ihan jokaiselle. Lisäksi puolukkaa voi poimia pitkälle syksyyn, sillä pakkasen puraisun jälkeen puolukka on entistäkin paremman makuinen.
Puolukka raikastaa ihanasti makeita leivonnaisia. Tein viikonloppuna mehevän kakun, jossa on raikas puolukkaraita sisällä ja päällä makeaa tuorejuustokuorrutusta.
Kakku on syksyisen kahvipöydän kuningatar!
Puolukkakakku
125 g voita
2 ½ dl sokeria
3 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinajuhetta
½ tl vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria
1 ½ tl kanelia
1 tl hienonnettua kardemummaa
½ tl inkivääriä
3 dl ranskankermaa
Täyte:
4 ½ dl puolukoita
4 rkl sokeria
Kuorrutus:
60 g pehmeää voita
3 dl tomusokeria
½ tl vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria
100 g maustamatonta tuorejuustoa, esim. Philadelphia-juustoa
Koristeluun:
puolukoita
Valmistus:
Voitele irtopohjavuoka (halkaisija 24-26) ja ripottele korppujauhoja pintaan. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Vatkaa voi ja sokeri kulhossa. Lisää voi-sokerivaahtoon kananmunat yksitelleen hyvin vatkaten.
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää jauhoseos ja ranskankerma vuorotellen voi-sokeri-kananmunaseokseen.
Sekoita/soseuta puolukat ja sokeri.
Lusikoi vuokaan puoleet taikinasta, sitten väliin puolukkaseos ja päälle toinen puoli taikinasta.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä , mielellään seuraavaan päivään.
Sekoita kuorrutuksen aineet kulhossa hyvin vatkaimella. Levitä kuorrute kakun päälle ja koristele puolukoilla.
Onpas houkuttavan näköinen kakku ja varmaan vähän jo piparkakun tuoksuinen 🙂
Kiitos, hyvältä tuoksuu, muttei ei kyllä ihan piparkakulta. 🙂
Ai, ajattelin vaan, kun on kanelia ja inkivääriäkin mukana, mutta neilikkahan puuttuu 🙂
Piparkakun maku olisi kyllä aivan ihanaa puolukan kanssa. Täytyykin jollain tavalla yhdistää, kun joulukin lähestyy. 🙂