Iltapalaksi, lounaaksi, juhliin, viikonloppuun – piirakat sopivat moneen tilanteeseen. Tässä yksi herkullinen feta-tomaattipiirakka. Mukavaa kesän alkua!
Feta-tomaattipiirakka (12 palaa)
Pohja:
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
1 kananmuna
3 rkl kylmää vettä
Täyte:
200 g kirsikkatomaatteja halkaistuna
1 dl kivettömiä oliiveja
2 kananmunaa
2 dl kermaa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 cm chiliä ilman siemeniä hienonnettuna
1 tl Välimeren yrtit mausteseosta
1 dl emmental juustoraastetta
200 g fetaa kuutioituna
suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Nypi voi, jauhot ja suola hyvin sekaisin. Lisää kananmuna ja vesi sekä vaivaa nopeasti taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita lepäämään puoleksi tunniksi jääkaappiin.
3. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä tai levitä taikina käsin voidellun piirakkavuoan pohjalle. Laita päälle leivinpaperi ja kippaa päälle painoksi kuivia herneitä. Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Ota leivinpaperi ja herneet pois.
4. Kuullota valkosipuli ja chili pannulla öljyssä. Sekoita kerma, munat, valkosipuli, chili, feta, juustoraaste ja mausteet kulhossa. Leikkaa tomaatit puoliksi.
5. Kaada vuokaan feta-kerma-munaseos. Asettele puolitetut tomaatit ja oliivit pintaan ja hieman voi ripotella pintaan myös sokeria, suolaa ja pippuria.
6. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
7. Pinnalle voi laittaa viimeistelynä tuoretta basilikaa.
Resepti on julkaistu aikaisemmin Bistroemon Instagramissa ja löydettävissä edelleen sieltäkin.