Blogin takana

Tervetuloa Terhin keittiöön, merelliseen Laajasaloon!

Blogistani löytyy paljon sesonkiin sopivia herkullisia reseptejä kasvis- ja kalapainotuksella, mutta ei lihaakaan ole kokonaan unohdettu. Eikä tietenkään jälkkäreitä. Ruokareseptien lisäksi kirjoitan ja kuvaan välillä myös ravintola-, retki -ja matkaraportteja. Makujen maailma kiehtoo minua kotimaasta kaukomaille ja makumatkaan fiiliksen mukaan ympäri maailman, mutta ehkä vahvin painoitus reseptiikassani on silti Euroopassa.

Ruoka- ja ruoanvalmistus on vetänyt minua aina puoleensa – tai siis kirjaimellisesti ruokapöydän ääreen tai kauhan varteen. Lapsena olin aika kaikkiruokainen ja teininä hurahdin kotitaloustunneilla kokkaamiseen. Yläasteen jälkeen olin ensimmäisen kerran lähdössä kokkikouluun, mutta joku sai silloin muuttamaan suunnitelmani. Onneksi koskaan ei ole liian myöhäistä toteuttaa haaveita. Vuoden 2019 tammikuussa aloitin opinnot Ravintolakoulu Perhossa ja valmistuin kokiksi toukokuussa 2020.

Kolmen teinin äitinä kokkaan jotain ruokaa melkein joka päivä, mutta vain herkullisimmat ja toimivat reseptit tuon tänne blogiin. Blogin alkutaipaleelta voi toki löytyä jänniäkin makukokeiluja, mutta vuosien varrella reseptiikkani ja ruokakuvani ovat paljon kehittyneet. Keittiössä on vietetty siis useampikin tunti, mutta silti uutta oppii jatkuvasti. Se varmaan tekeekin tästä kaikesta niin mielenkiintoista ja pitää ruokaintohimoa tai -hulluutta yllä.

Olisi mahtavaa, jos löydät blogistani maistuvia reseptejä ja ruokaideoita arkeen sekä juhlaan. Ja kommentoi, kysele ja kyseenalaista, vastaan mielelläni ja parhaani mukaan kaikkin viesteihin!

Terhi Äyrämö

Yhteydenotot: terhi@ruokavinkki.fi

Instagram : @bistroemo
Facebook: Kananpoikien Bistro

2 thoughts on “Blogin takana

  1. Hei Terhi,
    Ihana porkkana smoothie ohje, mutta kuinka kauan tämä säilyy jääkaapissa, jos tekee isomman määrän.
    Punajuuri -lehtikaaligratiini pakko kokeilla mahd.pian. Näyttää niin herkulliselta. ☺️. T. Hannele

    1. Hei Hannele! Smoothie ei kovin pitkään säily jääkaapissa. Yleinen suositus on varmaan yksi vuorokausi, mutta voisin kuvitella sen säilyvän kuitenkin 2-3 päivää. En ole koskaan testannut säilyvyyttä, kun normaalisti jos teen sitä etukäteen, niin teen edellisenä iltana, sitten yöksi jääkaappiin ja aamulla nautitaan.

      Punajuuri-lehtikaaligratiini onkin ihanaa etenkin näin syksyllä. Voisin itsekin taas tehdä sitä herkkua pitkästä aikaa! 🙂

      Herkullista syksyn jatkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *