Kaurainen omena-rahkapiirakka

Kaurainen omena-rahkapiirakka

Kaurainen omena-rahkapiirakka on ihanan raikas, rapsakka ja makea! Superkaurainen pohja tekee piirakasta täydellisen. Mainio resepti löytyi Iltalehden sivuilta. Muokkasin hieman ohjetta. Jätin muruseoksen pinnalta pois ja maustoin rahkan appelsiinikuorijauheella ja vaniljajauheella. Nostalginen omena-rahkapiirakka toimii takuuvarmasti syksyllä makeana palana kahvin kanssa.

Kaurainen omena-rahkapiirakka

pohja:
100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 ½ dl kaurahiutaleita
½ dl kauraleseitä
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

täyte:
3-4 kotimaista hapokasta omenaa
1 prk (200g)rahkaa
1 prk (150g) ranskankermaa
1 muna
2 rkl sokeria
1 tl appelsiiniraastekuorijauhetta
1/4 tl vaniljajauhetta
¼ dl kanelisokeria

Valmistus:

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne voi rasva-seokseen. Nypi tasaikseksi taikinaksi.
4. Voitele vuoka ja ripottele pintaan kauralesettä. Painele taikina vuoan pohjalle.
5. Sekoita rahka, ranskankerma, kananmuna, sokeri ja appelsiinikuorijauhe. Levitä seos taikinan päälle.
6. Leikkaa omenat viipaleiksi ja nostele ne rahkaseoksen päälle. Ripottele lopuksi pintaan kaneli-sokeria.
7. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Saatat tykätä myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *