
Nyt oli tilaus hyvälle omppupiirakalle, johon upposi paljon omenoita. Omppupuun oksat notkuvat edelleen punaposkisia omenoita. Silloin tietysti kannattaa tehdä samaa tietä pellillinen ja pistää piirakasta osa pakastimeen pahan päivän varalle.
Tämän piirakan ohjeen nappasin Valion sivuilta. Kuulosti niin hyvältä tuo vaniljatuorejuusto-rahka täyte ja mantelilastut omenaviipaleiden kanssa. Simppeliä pohjaa muutin sen verran, että laitoin osan jauhoista grahamjauhoina. Hyvää tuli!

Ihanan herkullista kotimaista omppusesonkia!
Omenapiirakka pellillinen
Pohja:
1 ½ dl oivariini juoksevaa
3 dl sokeria
1 kermaviili
2 kananmunaa
2 dl grahamjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl mantelilastuja
Täyte:
1 kg omenaa
1 rs vanilja tuorejuustoa
1 prk rahkaa
½ tl vaniljaa
1 muna
4 rkl fariinisokeria
1 tl kanelia
1. Pese ja leikkaa omenat viipaleiksi. ( Purista päälle vähän sitruunanmehua, jos meinaavat tummua.)
2. Kuumenna uuni 225.
3. Sekoita oivariini, sokeri, kermaviili ja kananmunat kulhossa.
4. Sekoita toisessa kulhossa pohjan kuivat aineet.
5. Yhdistä molemmat seokset.Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
6. Levitä taikana leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja.
7. Esipaista pohjaa 5-7 minuuttia
8. Sekoita tuorejuusto, rahka ja munat. Levitä seos esipaistetun pohjan päälle. Nosta sitten päälle omenaviipaleet ja ripottele pinnalle kanelia sekä fariinisokeria
9. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista piirakkaa noin 30 minuuttia.
10. Tarjoa jäähtyneenä.
Vautsi, tää näyttää kyllä ihan täydelliseltä omppupiirakalta! ♥
Oli kyllä superhyvää! 🙂