Appelsiini-feta-bataattisalaatti & paprika-jugurttikastike

Appelsiini-feta-bataattisalaatti & paprika-jugurttikastike

Saan ruoanlaitosta lohtua ja virtaa näinä vaikeina aikoina. Ulkoilu on myös tärkeä voimavarani, sitä se on ollut aina, mutta tässä tilanteessa sen merkitys korostuu entisestään. Kotiruokaa saakin tehdä nyt paljon, kun kotona syövät kaksi lämmintä ruokaa joka päivä myös perheen kolme teiniä. Keittiössä tai siellä ulkona ajatukseni siirtyvät pois vallitsevasta korona-maailmasta, jota minäkin uutisten kautta seuraan useamman kerran päivässä. Olotilani on kuitenkin vaan ollut sellainen, että en ole viime päivinä pursunnut liiemmin mitään uusia resepti-ideoita ja bloggaaminen on tuntunut jotenkin toissijaiselta, mutta jotain vinkkejä ja ideoita täältäkin voisi taas jakaa. Toivottavasti niistä olisi jollekin muulle iloa ja hyötyä, kun ruokaa laitetaan tällä hetkellä monessa kodissa.

Appelsiini-feta-bataattisalaatti & paprika-jugurttikastike

Eilen tein meille iltasalaatiksi appelsiini-bataattisalaatin lisukkeineen, joka on helppo ja yhtä aurinkoinen kuin tämän päivän sää. Tämä kokonaisuus on myös helposti muunneltavissa. Bataatin voi vaihtaa porkkanaa, fetan tilalla jotain muuta omaa suosikkijuustoa, Valiolta löytyy muistaakseni myös valmis paprika-jugurttikastike ja lisänä olevat pyörykät voivat olla mitä vain. Etenkin näinä aikoina kaikkia reseptejä kannataa lukea suuntaa antavasti ja rohkeasti vaan vaihdella eri raaka-aineita tai mausteita. Siitä tavasta on hyötyä varmasti kaikkina aikoina, myös silloin, kun ollaan tästä koronasta selvitty! Ja yhdessähän me selvitään, kun eletään nyt kuten viranomaiset ohjeistavat.

Voimia kaikille!

Appelsiini-feta-bataattisalaatti

1 appelsiini
2 bataattia
150 g fetaa murustettuna
suolaa
rypsiöljyä
hienonnettua persiljaa maun mukaan

Paprika-jugurttikastike

1 paprika
2 dl turkkilaista jugurttia
1 rkl sitruunanmehua
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria

päälle: paprikajauhetta

Valmistus:

1. Aloita dipistä. Kuumenna uunin grillivastus tai 250 asteeseen. Pese ja kuivaa paprikat. Leikkaa lohkoiksi ja poista kanta sekä siemenet. Laita paprikat kuoripuoli ylöspäin ritilälle ja paahda noin 20 minuuttia tai kunnes kuori on mustunut. Laita paahtuneet paprikat kelmulla peitettyyn kulhoon ja anna jäähtyä. Poista paahtunut kuori veitsellä.
2. Soseuta paprika ja sekoita se muiden kastikeainesten kanssa. Viimeistele ennen tarjoilua paprikajauheella ennen esillelaittoa.
3. Kuori bataatit ja leikkaa noin 1 cm lanteiksi. Laita ne pellille ja pyörittele suolassa sekä öljyssä. Paahda 225 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia.
4. Leikkaa appelsiini veitsellä ensin kuorettomaksi ja sitten pieniksi lohkoiksi.
5. Kokoa salaattiainekset eli paahtuneet bataatit, appelsiinilohkot, hienonnettu persilja ja murustettu feta tarjoiluvadille.
6. Tarjoa paprika-jugurttikastikkeen ja esimerkiksi mieleisten pyöryköiden kera. Tässä oli nyhtökauran mezepyöryköitä lisänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *