Tyrnisabayon

Tyrnisabayon

Sabayon tai zabaglione eli viinivaahtokastike on italialainen jälkiruokakastike. Tyrni tuo kastikkeeseen kivan kirpeän vivahduksen. Ihastuin tyrnisabayoniin viime syksynä, kun teimme sitä koulussa porkkanakakun pariksi. Sen kanssa tyrnisabayon toimii myös upeasti!

Tyrnisabayon

Yhdistämällä tyrnisabayon marjojen , hedelmien ja pähkinöiden kera siitä saa tosi helpon, mutta vallan hovikelpoisen jälkkärin.

Tyrnisabayon ( 5-6 hlölle)

1 ½ dl laimentamatonta tyrnimehua
½ dl valkoviiniä
2 dl sokeria
5 keltuaista

Valmistus:

1. Laita kaikki ainekset kattilaan tai vesihauteen päällä olevaan kattilaan.
2. Kuumenna ja sekoita mummovispilällä ”vimmatusti” koko ajan, kunnes kastike saostuu.
3. Siivilöi kastike toiseen kulhoon.
4. Nauti lämpimänä tai kylmänä esimerkiksi marjojen tai hedelmien kera. (Tässä mustikoita, kalvottomaksi leikattuja appelsiiniviipaleita, vadelmia ja pekaanipähkinää.)

2 thoughts on “Tyrnisabayon

  1. Meillä käytetään paljon tyrniä, koska sitä kasvaa meillä mökin rannoilla. Puristetaan niitä itse mehuksi. Mun suosikki on tyrnihyytelö, joka kuulostaa vähän ’hyytelöltä’, mutta on mitä ihanin jälkkäri. Kuten sanoit raikas ja makea. Ihana on tuokin sabayon!

    1. Mikä onni olla omat tyrnipuut/pensaat ja niistä omat tyrnimehut! 🙂 Tyrni on kyllä aivan ihana marja ja sopii moniin jälkkäreihin sekä juomiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *