Aprikoosi-nyhtökaurapyörykät

Aprikoosi-nyhtökaurapyörykät

Nämä ovat ensimmäiset nyhtökaurapyöräkkäni, eivätkä yhtään hullummat! Nyhtökaura taipuu oikein mainiosti myös pyöryköihin, kun vain ensin tehosekoittimella ajaa massan hieman tasaisemmaksi.

Näissä nyhtökaurapyöryköissä on itämaista twistiä ja kuivattu aprikoosi tuo pyöryköihin pientä makeutta. Seuraksi sopii sitruunalla tai srirachalla maustettu jugurttikastike, salaatti ja couscous.

Makoisa meatlessmonday!

Aprikoosi-nyhtökaurapyörykät

oliivi- tai rypsiöljyä /voita
1 valkosipulinkynsi kuorittuna ja hienonnettuna
1 puolikas sipuli hienonnettuna
250 g nyhtökauraa ( tomato)
50 g kuivattuja aprikooseja hienonnettuna
½ rkl tahinia
1 rkl sitruunanmehua
kourallinen lehtipersiljaa ja minttua
1 kananmuna
suolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistus:

Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä ja kuullota sipulit siinä. Aja aprikoosi ja nyhtökaura tehosekoittimessa karkeaksi massaksi. Sekoita joukkoon muut ainekset.

Pyörittele kostutetuin käsin massasta pyöryköitä ja paista pyörykät öljyssä/voissa pannulla kypsiksi.

Tarjoa jugurttikastikkeen kera.

Saatat tykätä myös

Yksi kommentti artikkeliin ”Aprikoosi-nyhtökaurapyörykät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *