Gluteeniton omena-kaurapannukakku

Gluteeniton kaura-omenapannukakku

Kaurasta on tullut viime vuosina entistäkin suositumpaa ja siitä on jalostunut huikeita kotimaisia innovaatioita, kuten esimerkiksi nyhtökaura tai puhtikaura, joka nappasi viime vuonna suomalaisen elintarvikepalkinnon. Samaan aikaan leipomoilta ja myllyiltä saapuu aina vain parempia tuotteita markkinoille. Uusin kaurasuosikkini on Myllärin gluteeniton rouhea siemenpuuro, jonka makuun pääsin Helsingin Myllyn järjestämällä kaurabrunssilla. Seuraavana aamuna jo poikkesin kotona aamurutiineistani ja keitin samaa puuroa aamupalaksi.

Samaisella brunssilla innostuin myös kauraisesta pannukakusta ja kehittelen siitä oman omenaisen version. On muuten hyvää, vaikka ei tietenkään rakenteeltaan ole yhtä kuohkea kuin vehnäpohjainen. Ja kaura yllättäen taipuu moneen muuhunkin, kuten vaikkapa falafeleihin, majoneesiin, hummukseen ja tabbouleh-salaattiin. Kauran maku on mahtava ja vatsa kiittää!

Gluteeniton omena-kaurapannukakku ( puolikas pellillinen)

2 kananmunaa
5 dl maitoa
2 dl kaurajauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl vaniljajauhetta
½ tl suolaa
1 rkl sokeria
1 rkl voisulaa
1 (luomu) omena pestynä ja viipaloituna
( kanelisokeria)

Valmistus:

Vatkaa ensin munien rakenne rikki. Lisää sitten muut ainekset omenaa lukuunottamatta ja sekoita hyvin.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja asettele viipaloidut omenat pinnalle. Ripota pinnalle halutessasi kanelisokeria.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia

Tarjoa seurana hilloa, marjoja, jätskiä tai kermavaahtoa.

One thought on “Gluteeniton omena-kaurapannukakku

  1. Voi tätä terveellisyyden herkullisuutta ja pannukakustakin hohtavaa valoisuutta 🙂

Kommentointi on suljettu.