Aprikoosi-omenatuorepuuro

Aprikoosi-omenatuorepuuro

Olen joulun aikaan omenoiden suurkuluttaja. Omput maistuvat muun muassa tuoreena, soseena, mehuna, hillona tai glöginä. Omenan maku taipuu helposti moniin joulun makuihin, kuten vaikka tähän herkulliseen tuorepuuroon kuivattujen aprikoosien kera. Aprikoosit antavat omppupuuroon suloista makeutta.

Aprikoosi-omenatuorepuuro

Sitten kun paistaa vielä puuron päälle omenakuutioita ja maustaa ne piparkakkumausteella, niin kyllähän tässä alkaa olla niin ihanan joulun makuinen puuro kupissa, joka menisi melkein jälkiruoasta! Sopii siis nautittavaksi ihan mihin aikaan vain päivästä!

Aprikoosi-omenatuorepuuro (2 annosta)

1 ½ dl kaurahiutaleita
½ dl voimakaurajauhetta
2 rkl auringonkukansiemeniä
8 kuivattua aprikoosia kuutioituna
1 ½ dl luonnonjugurttia
1 dl kauramaitojuomaa
1 ½ dl makeuttamatonta omenasosetta (esim. Bonne)
1 rkl vaahterasiirappia
½ tl kardemummaa

päälle:
rypsiöljyä ja voita
1 omena kuutioituna
1 tl sokeria
1 tl piparkakkumaustetta
2 rkl omenamehua

Valmistus:

1. Laita kaikki tuorepuuron ainekset tehosekoittimeen ja aja sekaisin. Ei tarvi olla ihan sileää, pienet aprikoosin palat antavat vaan mukavaa suutuntumaa.
2. Annoste kuppeihin ja laita yöksi tai vähintään muutamaksi tunniksi jääkaappiin.
3. Paista vielä omenakuutiot. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja nokare voita. Lisää omenakuutiot ja maista sokerilla sekä piparkakkumausteella. Paista hetki, että omenakuutiot pehmenevät. Lisää vielä tilkka omenamehua ja kiehauta.
4. Nostele omppukuutioita puuron päälle ja nauti!

Aprikoosi-omenatuorepuuro

2 thoughts on “Aprikoosi-omenatuorepuuro

  1. Jouluista puuroa tämäkin 😋 Oliko manteli piilossa? 😄 Omputhan on yksiä joulun juhlistajia ja muistan lapsuudesta, kun pieneen kyläkauppaan tuli joulun alla Ingrid Marie jouluomenat, niin voi sitä tuoksun huumaakin. Ja jotkut koristeli kuusiakin niillä🎄😀

    1. Omenassa on sitä entisaikoijen joulun tunnelmaa ja nostalgiaa. Suomen kuvalehdessä kerrotaan , että omena on koristanut joulupöytää jo keskiajalla. ”Omena tuli Suomeen jo keskiajalla, ja vuosisatoja se oli ainoita tuoreherkkuja, joka saattoi säilyä sydäntalveen asti. 1830-luvulta lähtien yleistyivät joulukuuset, ja omenasta tuli yleinen kuusenkoriste ennen muovipalloja ja muita kimalteita. Omenan symboliikassa sekoittuivat pakanalliset uuden satokauden toiveet sekä raamatullinen hyvän ja pahan tiedon puun hedelmä.”

      Ja tässäkin puurossa omppu on joulutunnelmissa. Mantelia ei nyt ollut, mutta senkin saa myös tähän ”joulu”puuroon halutessaan laittaa:-)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *