Royal joulukaakoa ja joulumantelit tuovat juhlan tunnetta alkuviikkoon. Hus pois harmaus ja korona-ankeus! 🙂 Erityisen ihanan tästä kaakaosta tekee pähkinäinen Royal suklaa. Se kun sattuu olemaan yksi lempisuklaani, joten jos tunnet saman suklaan vetoa, niin tämä kaakao saattaa hurmata sinutkin!

Kaakaon seuraksi paahdetaan manteleita jouluisin maustein. Niitä on ihana napostella lämpimän kaakaon kera. Jotta hemmotteluhetki olisi mahdollisimman nautinnollinen, niin suuntaa sohvalle, kietoudu lämpimän peiton alle, sytytä kynttilät ja nauti kuninkaallisesta kaakaohetkestä!

Royal joulukaakoa ja joulumantelit
Royal joulukaakoa
2-3 tl hyvää kaakaojauhetta esim. clipper
2-3 tl veitsellä hienonnettua royal (pähkinä) suklaata
½ tl ruokosokeria
2-2 ½ dl kuumaa kauramaitoa tai tavallista maitoa
päälle:
kermavaahtoa
murskattuja piparkakkuja
veitsellä rouhittua royal suklaata
Joulumantelit
1 dl kuorittuja manteleita
½ tl kanelia
ripaus kurkumaa
½ tl chiliä
½ tl fariinisokeria
suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
1. Tee ensin mantelit. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja laita mantelit kuumenemisen ajaksi veteen likoamaan.
2. Valuta vesi ja sekoita mausteet manteleiden joukkoon. Laita maustetut mantelit leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
3. Paahda manteleita uunissa noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Varo kärähtämistä!
4. Jatka kaakaon valmistuksella eli vatkaa ensin haluamasi määrä kermavaahtoa.
5. Laita kupin pohjalle kaakoa, suklaa ja sokeri.
6. Kuumenna maito kattilassa ja lisää ensin tilkka kuumaa maitoa kaako-suklaanjoukkoon. Sekoita tahnaksi ja lisää loput maidosta,
7. Lusikoi päälle kermavaahtoa. Ripottele pintaan royal suklaan muruja ja murskattua piparkakkua.
8. Nauti!