Avokado-kaurapalatäyte & paahdetut bataattiveneet

avokado-kaurapalatäyte & paahdetut bataattiveneet

Tammikuisilla vegemessuilla lanseerattiin Yosan uusi kaurapala Fazerin aamiaistilaisuudessa. Silloin erehdyin ensin luulemaan avoleivän päällä tarjottua kaurapalaa tofuksi. Koostumus ja maku ovat jotenkin hyvin samanlaisia, mutta tarkemman maistelun jälkeen huomaa makueroja. Minä en ole tofun suurkuluttaja, koska onnistun aika harvoin sillä hurmaamaan muun perheen. Kaurapalasta innostuin, koska nyt tuntui muukin väki tykkäävän. Itselleni toki maistuvat niin tofu kuin kaurapala, mutta onhan se aina plussaa, jos kotiväkikin kelpuuttaa!

avokado-kaurapalatäyte & paahdetut bataattiveneet

Kaurapalassa on mielestäni napakampi rakenne kuin tofussa ja se on maukasta ihan sellaisenaankin. Sitä löytyy kahta sorttia: maustamatonta ja yrttimausteista. Kaurapala käy salaatteihin, paistamiseen, leivän päälle ja monenlaiseen ruoanlaittoon, kuten esimerkiksi tähän herkulliseen täytteeseen avokadon kanssa. Hannan Sopassa kaurapalasta oli tehty oikein makoisan näköistä vegaanista spagettikeittoa.

avokado-kaurapalatäyte & paahdetut bataattiveneet

Tarjosin avokado-kaurapalatäytteen paahdetun bataattiveneen kanssa. Toisena täytteenä oli Sevanin hummusta, jonka muuten Hesarin raati valitsi vähän aikaa sitten parhaimmaksi valmis hummukseksi. Lisäksi oli simppeliä vihreää salaattia. Herkullisia makuja, jotka valmistuvat helposti ja reilussa puolessa tunnissa.

avokado-kaurapalatäyte & paahdetut bataattiveneet

Yosa avokado-kaurapalatäyte & paahdetut bataattiveneet

Paahdetut bataattiveneet (3-4 annosta)

3-4 bataattia
rypsiöljyä
½ tl chiliä
suolaa ja mustapippuria

Yosa avokado-kaurapalatäyte

1 pkt (160 g) yosa yrtti-kaurapalaa
2 avokadoa
kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna
kourallinen basilikaa hienonnettuna
2 rkl sitruunanmehua
3 rkl kaura- tai tavallista ranskankermaa
½ tl chilijauhetta
suolaa ja mustapippuria

lisäksi: hummusta ja salaattia

Valmistus:

1. Kuumenna uuni 220 asteeseen.
2. Pese bataatit ja halkaise ne. Nosta bataattiveneet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Hiero pintaan mausteet ja öljy. Paahda uunissa noin 40 minuuttia, kunnes bataatit ovat kypsiä.
3. Tee sillä välin täyte. Kuutio kaurapala. Halkaise avokadot ja poista kivet. Kuutioi avokadon hedelmäliha, voit osan jättää myös koristeeksi päälle, esim viipaloituna.
4. Sekoita täytteen kaikki ainekset kulhossa.
5. Tarjoa avokado-kaurapalatäyte paahtuneen bataattiveneen, hummuksen ja salaatin kera.

Saatat tykätä myös

4 kommenttia artikkeliin ”Avokado-kaurapalatäyte & paahdetut bataattiveneet

    1. Kiitos. 🙂 Kannattaa kokeilla. Se on mielestäni tosi kiva ja maukas uusi ruokatuote.

  1. Enpäs olekaan vielä törmännyt tällaisiin kaurapaloihin. Hyvältä kuulostaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *