Punajuuricarpaccio

Punajuuricarpaccio

Ihana ja ruokahalua herättävä kasviscarpaccio syntyy syksyisestä punajuuresta. Punajuuricarpaccio vuohenjuustomoussen kera on upea alkuruoka marraskuun juhlapyhäillallisille ja se on kohtuullisen helppo valmistaa. Hieman aikaa se ottaa, mutta punajuurien keittämisen ja marinoimisen voi hyvin hoitaa edellisenä päivänä. Lisäksi jos siinä sivussa vielä tekee vuohenjuustomoussen valmiiksi, niin seuraavana päivänä ei tarvitse paljon muuta tehdä tämän herkun eteen kuin koota annos. Ah miten helppoa!

Punajuuricarpaccio

Joku ihana rosekuohuva tähän vielä kylkeen, niin johan syksyinen juhlatunnelma on valmis ja tämä vuodenaika ei tunnukaan enää niin pimeältä. Mukavaa viikonloppua!

Punajuuricarpaccio

Punajuuricarpaccio (4-5 annosta alkuruokana)

4 keitettyä punajuurta

marinadi:
3 rkl omenasiideriviinietikkaa
½ dl oliiviöljyä
2 rkl rakuunaa hienonnettuna
mustapippuria
ripaus suolaa

vuohenjuustomousse:
½ pkt (75 g) vuohenjuustoa
2 rkl cream fraichea
1 tl hunajaa tai vaahterasiirappia
2 rkl tuoretta rakuunaa
mustapippuria
ripaus suolaa

lisäksi:
½ dl paahdettuja kurpitsansiemeniä
½ dl granaattiomenan siemeniä (helpoin tie: pirkan pakaste granaattiomenasiemenet sulatettuna)
rucolan versoja tai rucolaa
rouhittua (vadelma)mustapippuria
sormisuolaa

Valmistus:

1. Kypsennä punajuuret napakan kypsiksi (noin 45-50 min) ja jäähdytä. Kuori keitetyt punajuuret ja leikkaa ne mandoliinilla tai juustohöylällä ohuiksi siivuiksi. Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja nosta punajuurisiivut marinadiin. Anna marinoitua yön yli tai vähintään muutama tunti.
2. Aja sauvasekoittimella vuohenjuustomoussen ainekset tasaiseksi tahnaksi. Etenkin, jos haluat pursottaa, niin tahnan on hyvä olla tasaista, ettei tule ”tukkeita” kesken pursotuksen. Laita tahna siis halutessasi pursotinpussiin.
3. Kokoa carpaccio isolle tarjoilulautaselle tai tee suoraan annoslautaset. Laita pohjalle hieman rucolan versoja ja nostele sitten päälle punajuuren siivuja. Ripottele sitten pinnalle granaattiomenan ja kurpitsansiemeniä. Pursota tai lusikoi punajuurien joukkoon/viereen vuohenjuustomoussea. Viimeistele rucolan versoilla ja rouhitulla mustapippurilla sekä sormisuolalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *