Bataattiveneet & feta-herne-lehtikaalijugurtti

Bataattiveneet & feta-herne-lehtikaalijugurtti

Uunissa paahtuneet bataattiveneet ovat taivaallista ja helppoa talviruokaa sekä herkullista on myös bataattien päälle lusikoitava raikas ja suolainen feta-herne-lehtikaalijugurtti. Tämä ruoka valmistuu kohtuunopeasti työpäivän tai ulkoilun päätteeksi.

Bataatin seuraksi tulee helposti valittua epäekologista avokadoa, mutta vesivaroja kuluttavana ja pitkien kuljetusmatkojen hedelmänä se kannattaa välillä jättää kaupan hyllyyn ja tehdäkin kastike esimerkiksi kotimaisista pakasteherneistä. Ei kuulkaas tule yhtään huonompaa – oikeastaan jopa raikkaampaa ja vähintään yhtä hyvää, jollei jopa parempaa! Tätä kastiketta tehdessä tuli mieleeni myös muutama vuosi sitten kohuttu New York Times -lehden herne-guacamolereseptiä, joka sai meksikolaisen ruuan ystävien tunteet kuumenemaan. Meni siis jollain se herne nokkaan!

Bataattiveneet & feta-herne-lehtikaalijugurtti

Herneiden seuraksi surautin myös kotimaista ruukkulehtikaalia. Se on lempeämmän makuista kuin tavallinen isolehtinen lehtikaali ja superhelppokäyttöistä. Ruukkulehtikaali on myös herkullista leivän päällä. Sopivaa suolaisuutta ja kermaisuutta kastikkeen tuo feta, eikä se mielestäni kaipaa suolaa sen jälkeen kuin ripauksen. Feta-herne-lehtikaalijugurtti on myös oivallinen dippikastike perunalastuille tai vihanneksille.

Annosta voi täydentää vielä lisäfetalla ja itse kaivoin kaapista lautasen täydennykseksi mainioita meze nyhtökaurapyöryköitä.

feta-herne-lehtikaalijugurtti


Bataattiveneet & feta-herne-lehtikaalijugurtti
(2-3 annosta)

3 keskikokoista bataattia
tilkka rypsiöljyä
suolaa
½ tl chiliä

Feta- herne-lehtikaalijugurtti

2 dl sulatettuja herneitä
½ ruukkua lehtikaalia
1 dl turkkilaista jugurttia
100 g fetajuustoa
1 rkl sitruunanmehua
mustapippuria
suolaa

Valmistus:

1. Pese bataatit ja halkaise. Nosta halkaistut bataatit uunipellille ja sivele öljyllä. Ripota pintaan suolaa ja chiliä. Kypsennä bataatteja 225 asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia, kunnes sisus on kypsää ja pehmeää.
2. Tee sillä välin herne-lehtikaalijugurtti. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa. Myös sauvasekoittimella onnistuu.
3. Tarjoa kypsät bataattiveneet herne-lehtikaalijugurtin kera.

2 thoughts on “Bataattiveneet & feta-herne-lehtikaalijugurtti

  1. Tätä on kokeiltava myös 🙂 Bataatitko voi syödä kuorineenkin?

    1. Kannattaa kokeilla, niin hyvää! 🙂 Voihan bataatin syödä kuorineenkin, kun vain pesee sen ensin hyvin. Kuoressahan itseasiassa on suurin osa ravintoaineista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *