Paras appelsiini-suklaakakku

Appelsiini-suklaakakku
Appelsiini-suklaakakku

Selailin vanhaa kouluaikaista kotitalouden reseptikansiota. Sieltä tuli vastaan tämä appelsiini-suklaakakku, jota tein monet kerrat parikymmentä vuotta sitten . Viime vuosina kuivakakkuleipomukset ovat olleet harvassa, mutta nyt piti kokeilla onko appelsiini-suklaakakku yhtä hyvää kuin muistelen.

Olipa malttamaton olo, kun kakku tuli uunista. Kakun pitäisi kuitenkin antaa hieman jäähtyä. Vähän liian aikaisin leikkasin ensimmäisen palan. Kakkupala vähän mureni, mutta kakku maistui yhtä taivaalliselta ja mehevältä kuin joskus silloin. Makua en ollut unohtanut, mutta sen olin unohtanut miten helppoa kuivakakun tekeminen onkaan.

Appelsiini-suklaakakku
Appelsiini-suklaakakku

Tämä kakku on niin paras! (Vai olenko vain nostalgisten kakkumuistojen sokaisema?)

Paras appelsiini-suklaakakku

200 g voita
2 ½ dl sokeria ( laitoin tällä kertaa vain 2 dl)
3 munaa
1 (luomu) appelsiinin kuori ja puristettu mehu
100 g tummaa suklaata raastettuna
1 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria( nykyään aina käytän vaniljajauhetta)
2 tl leivinjauhetta
3 ½ dl vehnäjauhoja

Valmistus:

Laita uuni päälle 175 astetta ja voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.

Vaahdota pehmennyt voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja vatkaa voimakkaasti. Lisää sitten hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori ja mehu sekä suklaarouhe. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi.

Sekoita taikina tasaiseksi

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.

Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin tunti.

Anna appelsiini-suklaakakun jäähtyä hetki ja kumoa sitten vuoasta leivinpaperin päälle.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Paras appelsiini-suklaakakku

  1. Et muista väärin, kyllä se on ollut kahvin kanssa hieno makuelämys:-) Appelsiini on kyllä hyvä mehevöittäjä kakussa. Sain myös Lapualla maistaa viime joulun alla, erään hyvän leipurin, aivan ihanaa, pehmeää appelsiinikakkua. Ja sellainen, johon myös olen ihastunut ja jäänyt mieleen eteläpohojanmaalla, on ollut Kinkerikakku? Tuli mieleen taas mamma ja kakut, kun mammahan aina silloin ”ennen vanhaan” kehotti, että syökää kaakkua, että saisitte kraakkua, mutta sitä en vieläkään ole oppinut, vaikka olenkin kakkujen mussuttaja 🙂

    1. Heh, noita mamman vanhoja sanontoja. 🙂 Ihan tässä innostuin tämän kakun myötä leipomuksista, joten lisää kakkuohjetta saattaa pukata lähiaikoina. 🙂 Muistin myös, että appelsiini-suklaakakulle tekee hyvää yksi yö jääkaapissa folioon paketoituna. Maut ja rakenne tiivistyvät. Joskus sitä ei vain malta odottaa…:-)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *