Caesar-kastike avokadosta ja salaatti

Caesar-kastike avokadosta
Caesar-kastike avokadosta

Caesar-salaatti on mielestäni ihana herkuttelusalaatti. Yleensä teen caesar-kastikkeen perinteisellä tapaa eli majoneesipohjaisena, mutta nyt kokeilin Gaby Dalkin Kaikki avokadosta kirjan ohjeella avokadopohjaista caesar-kastiketta.

Kastikkeesta tuli erittäin hyvää ja kyllä sen maku yllättäen muistuttaa alkuperäistä. Tämä kastike sopii mainiosti avokadon ystäville tai niille, jotka vieroksuvat raakaa kananmunaa caesar-kastikkeessa tai hermoilevat muuten vain majoneesin valmistuksen kanssa. Avokadoversio on helppo ja hyvä, eikä varmasti juoksetu.

Avokado caesar-salaattia ja paistettua lohta
Avokado caesar-salaattia ja paistettua lohta

Avokado-caesar sopii alkupalaksi sellaisenaan tai täydentämällä annosta paistetulla lohella siitä saa mainion lounaan.

Caesar-kastike avokadosta ja salaatti

1 kypsä avokado
¾ – 1 dl hyvää oliiviöljyä
1 rl punaviinietikkaa
½ dl parmesaania raastettuna
1 rkl sitruunan mehua
½ valkosipulinkynsi kuorittuna
1 tl worcestershirekastiketta
suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Salaatti:

1 romaine salaatti
1 dl krutonkeja itse tehtynä tai valmiina
½ dl parmesaania paloina

Valmistus:

Halkaise avokado ja poista kivi. Kaavi lusikalla hedelmäliha kuoresta ja laita kulhoon.

Lisää muut ainekset ja aja seos tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.

Maista ja tarkista suola.

Sekoita kastike salaatin joukkoon.

Kastikkeen resepti pienin muutoksin: Gaby Dalkin, Kaikki avokadosta

4 thoughts on “Caesar-kastike avokadosta ja salaatti

  1. Nerokas idea! Mä yleensä välttelen caesar-salaatteja, kun mielummin nautin kalorini jossain sellaisessa muodossa joka tuo lisäarvoa ruokaan (en ole majoneesifani). Mutta tässäpä herkullinen versio! Onnistuuko tuo vähemmällä öljymäärällä, vai onko ihan makuasia?

    1. Kyllä, tässä on mainio vaihtoehto, jos ei välitä majoneesi-kastikkeesta. Kirjan ohjeessa oli 3/4 dl oliiviöljyä. Minä mielestäni lurutin enemmän, mutta sitähän voi tosiaan lisätä maun mukaan, koska ei se haittaa yhtään vaikka kastike olisi vähän paksumpaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *