KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ K-SUPERMARKET LAAJASALON KANSSA
Lähiruokakaupat ovat lähellä sydäntäni. Sen vuoksi olen erittäin iloinen ja onnellinen yhteistyösopimuksesta K-Supermarket Laajasalon kanssa, jossa olen asioinut pienestä tytöstä saakka. Bloggaajana haluan kirjoittaa aidosti minulle tärkeistä asioista ja koen ettei paljon tätä aidompaa yhteistyötä voi olla, koska meidän perheen ruokatarpeet hankitaan muutenkin pääasiassa K-Supermarket Laajasalosta.
Teen jatkossa ruokabloggauksia tuttuun tapaan sesongin hengessä. K-Supermarket Laajasalon kanssa yhteistyössä toteutut bloggaukset merkitsen kaupallisena yhteistyönä. Tämä palvelee etenkin lähialueen asukkaita, jotka tietävät näiden ruoka-aineiden löytyvän lähikaupasta. Mielestäni K-Supermarket Laajasalon monipuolisesta valikoimasta löytää ruokatarpeita niin arkeen kuin juhlaan, joten on turha lähteä merta edemmäs kalaan.
Näin pääsiäisen lähestyessä päätin tehdä jotain lampaasta, vaikka toki lammasruoat maistuvat milloin vaan ja Tammisen luomukaritsan jauhelihaa on K-Supermarketissa jatkuvasti hyllyssä. Olen valmistanut siitä jo aikaisemmin muun muassa herkullista moussakaa ja pyöryköitä.
Ragú-kastike on mielestäni pastakastikkeiden parhaimmistoa ja se sopii upeasti viikonloppuaterialle. Pitkä ja hidas kypsentäminen houkuttelee maut esiin ja pieniksi pilkotuista selleristä, porkkanasta, sipulista ja yrteistä irtoaa paljon makua kastikkeeseen. Pitkästä valmistusajasta huolimatta ragún tekeminen on silti yllättävän helppoa. Pappardelle on pastana hyvä pari ragúun, koska siinä on mukavasti tarttumapintaa kastikkeelle. Toscanalainen keskitäyteläinen, marjaisa ja yrttinen punaviini ( Castiglioni chianti 2013, Italia) on oivallinen pari karitsa ragúlle.
Herkullista viikonloppua!
Yhteistyössä K-Supermarket Laajasalo
Karitsa ragú ja pappardelle pastaa ( 5-6 henkilölle)
3 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
1 sipuli kuorittuna ja hienonnettuna
2 varsiselleriä pieninä kuutioina
2 porkkanaa kuorittuna ja pieninä kuutioina
800 g (luomu) karitsan jauhelihaa
2 prk (pirkka, luomu) kokonaisena kuorittuja tomaatteja
2 dl punaviiniä
½ kourallista timjamia – riivi lehdet oksista irti
1 laakerinlehti
suolaa ja pippuria myllystä
kourallinen persiljaa hienonnettuna
1 pkt Pirkka parhaat pappardelle munapastaa
oliiviöljyä
Lisäksi: parmesaania (Pirkka parhaat Parmigiano Reggiano )
Valmistus:
Kuumenna öljy pannulla. Kuullota pannulla ensin valkosipulia ja sipulia. Lisää pannulle sitten porkkana- ja sellerikuutiot. Kuullota kasviksia noin 20 minuuttia, kunnes ne muuttuvat pehmeiksi. Lisää jauheliha muutamassa erässä ja paista niin kauan kunnes jauheliha muuttuu murumaiseksi, noin 10-15 minuuttia. Lisää viini ja anna haihtua.
Lisää kokonaisena kuoritut tomaatit liemineen ja mausteet paitsi persilja. Kypsennä kastiketta hiljalleen parisen tuntia. Sekoita välillä ja tarkista lopuksi maku. Lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa sekä ripottele persilja mukaan.
Keitä pasta kypsäksi, (mielellään al dente) suolalla maustetussa runsaassa vedessä. Valuta oliiviöljyä joukkoon.
Tarjoa ragú vasta raastetun parmesaanijuuston kera.
Vinkki: Ragú sopii hyvin myös pakastettavaksi!
Lasten vaunuissahan ja hyvä ettei tutti suussa sinä aloitit asiakkuuden siellä kaupassa aikoinaan 🙂 Ja kyllä minäkin, kolmekymmentä vuotta jo muualla asuneena aika hyvin suunnistan vielä entisessä kaupassani, käydessäni teillä 🙂 Ragú kuulostaa todella maukkaalta. Menestystä yhteistyöllenne !
Tuttisuusta on tultu täti-ikään. 🙂 Ragu on todella maukasta, kannattaa kokeilla!
Karitsan ragu kuulostaa herkulta, pitääpä katsella jauhelihahyllyjä sillä silmällä!
Toivottavasti löytyy, tämä sopii mainiosti viikonlopun herkutteluun. Mukavaa viikonloppua Merja 🙂
Kuulostaa täydelliseltä yhteistyöltä, minäkin olen kookauppa-asiakas henkeen ja vereen : ) Ihanat kuvat ja resepti…jälleen kerran!
Kiitos Heli! Samoin on siellä myös upeat kuvat ja reseptit. Hyvää viikonloppua! 🙂