Fenkoli-feta-kaalisalaatti

Fenkoli-feta-kaalisalaatti

Kokkailuni jatkuvat kaalisalaattitunnelmissa. Sain pari vuotta sitten ilmestyneestä Jonna Vormalan salaattikirjasta Jäävuoren huippu arvostelukappaleen. Se on mainio salaattikirja kesään, mutta tarjoaa myös erityyppisiä salaatti-ideoita kaikkiin vuoden aikoihin.

Varhaiskaalia

Kotimaisen varhaiskaalin aika on nyt parhammillaan ja minulla on sitä jatkuvasti jääkaapissa. Aromaattinen fenkoli oli piristävä ajatus yhdistää kaalin kaveriksi salaattiin, en olekaan aikaisemmin kokeillut. Kirjan majoneesikastiketta kevensin osittain turkkilaisella jugurtilla ja lisäsin siihen myös suolaa. En tiedä oliko unohtanut tai onko sitten ajateltu, että fetasta tulee riittävästi suolaisuutta. Minä kaipasin kuitenkin ripauksen ja hieman enemmän käytin sitruunanmehua ja omenaviinietikkaa.

Fenkoli-feta-kaalisalaatti

Fenkoli-feta-kaalisalaatti on kirjan lisukesalaatteja ja meillä se myös nautittiin pääruoan seurana. Fenkoli toi veikeän lisän kaalisalaattiin ja feta herkullinen täydennys. Ihanaa, löytää aina uusia makupareja!

Kirja on saatu arvostelukappaleena. Kiitos No tofu Publishing!

Fenkoli-feta-kaalisalaatti

1 fenkoli
puolikas varhaiskaali
100 g fetaa
½ ruukkua persiljaa tai maun mukaan

kastike:

2-3 rkl majoneesia
2-3 rkl turkkilaista jugurttia
1 rkl sitruunanmehua
1 rkl omenaviinietikkaa
1 tl sokeria
suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Valmistus:

1. Irroita kaalista uloimmat lehdet ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Pese fenkoli ja suikaloi sekin myös ohuiksi siivuiksi.
2. Sekoita kastikkeen ainekset ja yhdistä kastike kaalin ja fenkolin kanssa.
3. Murusta mukaan fetaa ja ripottele päälle persiljaa.

Saatat tykätä myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *