Herkkusieni-varsikaaliparsapasta

Herkkusieni-varsiparsakaalipasta

Tällä viikolla meillä on ollut paljolti pasta, lasagne ja risottopainotteinen ruokaviikko. Lukuunottamatta kalasoppaa, joka yleisön pyynnöstä oli jälleen koskenlaskija-lohikeittoa. Sitä ennen poikkeusaikakeittiössä valmistui niin paljon perunaruokia, että taisi iskeä hetkellinen kyllästyminen koko porukalla pottumuussiin, lohkoperunoihin, perunasalaattiin, juustoperunoihin.. Tosin tämän pastan jälkeen onkin sitten yhden perunaherkun vuoro. Eihän me perunaa olla unohdettu, mutta kuten sanotaan, niin vaihtelu kummasti virkistää!

Pastaruokiin saan vaihtelua monesti sillä tapaa, että keitän esimerkiksi pastaa samaa tietä tuplasatsin tai/ja kastiketta. Alkuviikosta meillä oli tämän pastan kanssa jauheliragua, jota tein myös isomman satsin. Jäljelle jääneen ragu-kastikkeen käytin seuraavana päivänä lasagneen, jolloin sai taas vähän eri ruokaa ja samalla myös lasagnen valmistus on nopeaa, kun kastike on jo valmiina. Loppu keitetty pasta sai jatkoa nyt raikkaana herkkusieni-varsiparsakaalipastana, joka on oikein keväinen, maukas ja nopea lounaspasta. Varsiparsakaali on pastassa ihanan rapsakka herkku, kun sitä ei vain paista liikaa.

Herkkusieni-varsikaaliparsapasta (neljä annosta)

kastike:
rypsiöljyä ja voita
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rs herkkusieniä viipaloituna
kourallinen timjamia hienonnettuna
1 ps varsiparsakaalia
1 rkl valkoviinietikkaa
1 dl kuohukermaa tai ruokakermaa
½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja
3-4 rkl sitruunan mehu
100 g fetaa
suolaa ja mustapippuria
persiljaa

200 g pastaa → keitä

Valmistus:

1. Esikäsittele kasvikset. Kuori ja hienonna valkosipuli. Harjaa ja viipaloi herkkusienet. Huuhtele ja poista varsiparsakaalista kuivanut kanta. Leikkaa varret 3 osaan.
2. Kuumenna pannulla voi ja öljy. Kippaa pannulle herkkusienet. Paista 4-5 minuuttia. Lisää timjami ja valkosipuli. Jatka paistamista muutama minuutti lisää varsiparsakaalin varret. Jatka paista vielä 2-3 minuuttia lisää. Muista jättää puruntuntumaa. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla
3. Lisää valkoviinietikka. Sekoita ja kiehauta.
4. Lisää kerma ja aurinkokuivatut tomaatit. Keitä 3-4 minuuttia.
5. Lisää sitruunanmehu ja kuutioitu feta.
6. Maista ja tarkista suola & pippuri. Lisää maun mukaan.
7. Viimeistele tuoreella hienonnetulla persiljalla.
8. Sekoita kastike keitetyn pastan joukkoon.
9. Tarjoa seurana parmesaanijuustoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *