Ihana leipä: Avokadoa, munakokkelia ja paistettua pinaattia

Leipää avokadolla, munakokkelilla  ja paistetulla pinaatilla
Leipää avokadolla, munakokkelilla ja paistetulla pinaatilla

Munakokkeli on tällä hetkellä suosikkipaistos meillä aamiaisella. Kananmunia saa jatkuvasti kantaa kaupasta lisää. Jostain syystä kokkeli maittaa lapsille paremmin kuin munakas. Munakokkelin pehmeä ja mössöinen rakenne on vain kuulemma niin järjettömän hyvää.

Ja niinhän se on minunkin mielestäni. Munakokkelia kelpaa lusikoida myös leivän päälle. Silläkin jo selviää, mutta makuelämys petraantuu, kun leivän päälle lisätään myös paistettua pinaattia ja avokadoa.

Leipää avokadolla, munakokkelilla  ja paistetulla pinaatilla
Leipää avokadolla, munakokkelilla ja paistetulla pinaatilla

Ihana alku tai päätös päivälle!

Leipää avokadolla, munakokkelilla ja paistetulla pinaatilla

(avokado) öljyä
1 avokado
2 reilua kourallista baby-pinaattia
noin 2- 3 rkl sitruunanmehua
suolaa ja mustapippuria
ripaus cayennepippuria

2 kananmunaa

(vähän ruohosipulia hienonnettuna)

4-5 palaa leipää ( tummaa tai vaaleaa maun mukaan)

Valmistus:

Huuhtele pinaatti ja paista se nopeasti pannulla öljyssä pehmeäksi. Mausta pienellä miniripauksella suolaa ja noin ruokalusikallisella sitruunanmehua

Poista avokadosta kuori ja siemen. Muussaa sisus haarukalla kulhossa. Mausta sitruunanmehulla, pienellä ripauksella suolaa, pippuria ja cayennea.

Sekoita kulhossa munat sekaisin. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.

Kaada pannulle öljyä ja kaada seos pannulle. Paista miedolla lämmöllä, melkein koko ajan sekoitellen, kunnes massa muuttuu pehmeäksi kokkeliksi.

Laita leipien päälle paistettua pinaattia, munakokkelia ja avokadoa.

Nauti!

Saatat tykätä myös

4 kommenttia artikkeliin ”Ihana leipä: Avokadoa, munakokkelia ja paistettua pinaattia

  1. Mikäs tämän parempi aamupala lapsillekin…, näyttää niin houkuttelevalta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *