Karitsa-bataattivuoka

Karitsa-bataattivuoka
Karitsa-bataattivuoka

Karitsa-bataattivuoka on mukavan mutkaton ja maistuva arkiruoka. Se on vähän samantyyppinen kuin perinteinen jauheliha-perunavuoka, joka on meillä ainakin yksi lasten suosikki. Tämä versio maistui myös lapsille, ainoastaan vuohenjuustosta tuli pientä kommenttia. Minun mielestä se sopii hyvin bataatin ja karitsan seuraan, mutta jos et lukeudu vuohenjuuston ystäviin niin kokeile tilalle esimerkiksi fetaa.

Herkullista loppuviikkoa ja mukavia ulkoilupäiviä kaikille hiihtolomalaisille!

Karitsa-bataattivuoka

öljyä
1 sipuli kuorittuna ja hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
400 g karitsan tai lampaan jauhelihaa tai naudanjauhelihaa
1 tl kanelia
1 tl juustokuminaa
½ tl chiliä
2 kourallista persiljaa hienonnettuna
2 kananmunan keltuaista
suolaa ja mustapippuria myllystä

noin 600 g bataattia
1 dl keitinlientä
1 dl ranskankermaa

100 g vuohenjuustoa tai fetaa
persiljaa

Valmistus:

Kuori ja kuutioi bataatti. Keitä kuutiot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja voitele uunivuoka.

Kuullota pannulla öljyssä ensin sipuleita. Lisää jauheliha ja ruskista hyvin. Mausta. Lisää lopuksi joukkoon kananmunan keltuaiset ja yrtit sekä sekoittele hyvin. Ota pois liedeltä. Kaada jauheliha vuokaan.

Kun bataatit ovat kypsiä, niin ota noin desi keitinlientä talteen. Muussaa bataattikuutiot liemen ja ranskankerman kera. Levitä bataattimuussi jauhelihan päälle.

Leikkaa vuohenjuusto pieniksi paloiksi ja ripottele päälle. Laita vuoka uuniin ja paista noin 20 minuuttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *