Crumble kuuluu ihanan helppojen ja nopeiden jälkiruokaklassikoiden sarjaan, jota on helppo varioida vuoden aikojen mukaan. Kesällä marjoja tai raparperia, syksyllä ja talvella usein omenoita sekä näin keväällä vaikka eksoottista mangoa päärynöiden ja inkiväärin kanssa.
Inkivääri antaa kivan vivahteen crumbleen ja kookos viihtyy aina eksoottisessa seurassa. Jälkkäri nautitaan lämpimänä hyvän vaniljajäätelön kera. Meillä tykätään Kolmen kaverin jätskeistä, joten crumble sai seurakseen heidän vaniljajäätelöä.
Mango-päärynä-kookoscrumble ( 5-6 henkilölle)
1 mango
2 päärynää
1 limetin mehu puristettuna
1-2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 rkl muscavadosokeria
4 rkl vettä
Muruseos:
1 ½ dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
½ dl kookoshiutaleita
½ dl kookossokeria
100 g voita
Valmistus:
Kuori mango, päärynät ja inkivääri. Kuutioi hedelmät ja raasta inkivääri. Sekoita ainekset ( hedelmät, inkivääri, limetin mehu, sokeri, vesi) kulhossa.
Tee muruseos. Nypi kaikki ainekset kulhossa murumaiseksi seokseksi.
Voitele annosvuoat tai voit tehdä myös yhdessä uunivuoassa. Laita pohjalle hedelmäseosta ja päälle muruseosta. Kypsennä 180 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
Koristele halutessasi tuoreella mintulla.
Nauti hyvän vaniljajäätelön kera.
Mmm,pakko olla tosi hyvää!
Kiitos Jael, tämä oli herkullista. 🙂
Taisinkin lähteä ihan turhan aikaisin pois 🙂
Näin saattoi käydä;-)
Tämä oli hyvä resepti, kiitos!
Kiva kuulla ! 🙂