Joulu-Pertti

Joulu-Pertti

Maailmankuulu ranskalainen Camembert eli kotoisammalta nimeltä Pertti on ihanan helppo herkku joulun aikaan. Itselleni se on liian tuhtia aaton ruokarumban päälle, mutta joulun välipäiville uunissa käväissyt kermaisen pehmeä Joulu-Pertti on oikein oivallinen herkkupala. Ranskalaisen Pertin kanssa nauttisin mieluusti lasillisen ranskalaista kuohuvaa tai rieslingiä.

Joulu-Pertti

Pertti on varsin riittoisa, joten yhdelle perhepiirille siitä riittää mainiosti – tai ainakin meillä. Meillä sillä herkutteli myös juustohullu koira, joka olisi ottanut yhden sun toisenkin kerran valuvaa juustoa kippoonsa.

Enää yksi yö jouluun, kohta kaikilla kiireet helpottaa ja laskeudutaan joulun rauhaan!

Joulu-Pertti

1 camembert valkohomejuustoa
hunajaa
tuoreita rosmariinin neulasia

lisäksi:
hedelmiä
paahdettuja pähkinöitä
kuivattuja hedelmiä
patonkia
juustokeksejä

Valmistus:

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Vedä muutama viilto juuston pintaan. Valuta päälle hunajaa ja ripottele pintaan rosmariinin neulasia.
3. Paahda uunissa noin 10 minuuttia, kunnes juusto on valuvaa ja lämmintä.
4. Dippaile juustoon leipää ja keksejä. Tarjoa lisänä paahdettuja pähkinöitä ja hedelmiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *