
Kevät etenee vauhdilla ja vihertävät makunautinnot saapuvat lautaselle. Olen huomannut, että moni on jo avannut myös parsakauden. Bistron parsakausi on vielä avaamatta, mutta eipä tässä mikään hoppu ole. Sitä ennen vihreyttä tuo lautaselle muun muassa tämä avokadon ja basilikan ryydittämä ihanan helppo pastaherkku.

Avokado-basilikapasta ja fetajuustoa
300 -400 g pastaa
Basilikaöljy:
reilu kourallinen basilikan lehtiä
1 valkosipulin kynsi kuorittuna ja hienonnettuna
¾ dl -1 dl oliiviöljyä
1 dl parmesaani raastettuna
1 rkl sitruunanmehua
suolaa ja mustapippuria
2 avokadoa
100 -150 g fetajuustoa
Lisäksi:
basilikan lehtiä
vasta raastettua parmesaania
Lisäksi sopisivat myös: siemenet, esim. pinjan-, kurpitsansiemenet tai pistaasipähkinät
Valmistus:
Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
Laita basilikaöljyn ainekset korkeaan kulhoon ja aja kastike tasaiseksi sauvasekoittimella.
Poista avokadosta kuori ja kivi. Kuutioi se ja purista vähän sitruunan mehua päälle.
Leikkaa feta pieniksi muruiksi.
Sekoita basilkaöljy pastan joukkoon, lisää tarvittaessa oliiviöljy. Laita lautasella päälle vielä kuutioita avokadoa, fetaa, parmesaania ja basilikan lehtiä.
Nams, miten ihana pastaruoka! Täälläkin keittiössä maistuu kaikki vihreä juuri nyt: parsa, avokado, pinaatti, basilika…Jännä miten sitä kaipaakaan kaikkea elinvoimaisen väristä näin kevään ja kesän koittaessa : )
Kiitos Heli! Näin se on, että vihreydessä on voimaa. 🙂
On ihanan keväinen viherrys pastassa. Ja vatsaahan nämä ruoat hemmottelee aina mukavasti 🙂
Totta, pehmeitä makuja, sopii myös herkkävatsaiselle. 🙂