Keväisen vihreää: Avokado-basilikapasta

Avokado-basilikapasta ja fetajuustoa
Avokado-basilikapasta ja fetajuustoa

Kevät etenee vauhdilla ja vihertävät makunautinnot saapuvat lautaselle. Olen huomannut, että moni on jo avannut myös parsakauden. Bistron parsakausi on vielä avaamatta, mutta eipä tässä mikään hoppu ole. Sitä ennen vihreyttä tuo lautaselle muun muassa tämä avokadon ja basilikan ryydittämä ihanan helppo pastaherkku.

Avokado-basilikapasta ja fetajuustoa
Avokado-basilikapasta ja fetajuustoa

Avokado-basilikapasta ja fetajuustoa

300 -400 g pastaa

Basilikaöljy:

reilu kourallinen basilikan lehtiä
1 valkosipulin kynsi kuorittuna ja hienonnettuna
¾ dl -1 dl oliiviöljyä
1 dl parmesaani raastettuna
1 rkl sitruunanmehua
suolaa ja mustapippuria

2 avokadoa

100 -150 g fetajuustoa

Lisäksi:
basilikan lehtiä
vasta raastettua parmesaania

Lisäksi sopisivat myös: siemenet, esim. pinjan-, kurpitsansiemenet tai pistaasipähkinät

Valmistus:

Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Laita basilikaöljyn ainekset korkeaan kulhoon ja aja kastike tasaiseksi sauvasekoittimella.

Poista avokadosta kuori ja kivi. Kuutioi se ja purista vähän sitruunan mehua päälle.

Leikkaa feta pieniksi muruiksi.

Sekoita basilkaöljy pastan joukkoon, lisää tarvittaessa oliiviöljy. Laita lautasella päälle vielä kuutioita avokadoa, fetaa, parmesaania ja basilikan lehtiä.

4 thoughts on “Keväisen vihreää: Avokado-basilikapasta

  1. Nams, miten ihana pastaruoka! Täälläkin keittiössä maistuu kaikki vihreä juuri nyt: parsa, avokado, pinaatti, basilika…Jännä miten sitä kaipaakaan kaikkea elinvoimaisen väristä näin kevään ja kesän koittaessa : )

  2. On ihanan keväinen viherrys pastassa. Ja vatsaahan nämä ruoat hemmottelee aina mukavasti 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *