Oi, mikä taivaallinen makunautinto vihdoinkin lautasella! Olen pantannut parsakauden aloitusta ja odottanut eurooppalaista satoa. Eilen tuli vastaan espanjalaisia parsoja, joten nyt parsoilla herkuttelu saa alkaa!

Ensimmäinen parsaherkkuni on varsin helppo toteuttaa, mutta niin mielettömän ihanaa. Salonkikelpoinen annos kelpaisi myös keväiselle illalliselle alkuruoaksi, mutta meillä tämä kerta meni maistelun hurmoksessa pienenä suupalana.
Samalla korkkasin käyttöön uuden parsakattilan, jossa varret kypsyvät kiehuvassa vedessä kypsiksi ja nuput taas pehmeästi vesihöyryssä. Lämpimät kiitokset ihanasta kevätkattilayllätyksestä vanhemmilleni!
Parsaa, kylmäsavulohta ja basilika-sitruunamajoneesia
1 nippu (500 g ) vihreää parsaa
100 g kylmäsavulohta siivuina
Basilika-sitruunamajoneesi
1 dl majoneesia , esim. Hellmann´s
kourallinen basilikan lehtiä
1 rkl sitruunanmehua
Valmistus:
Soseuta sauvasekoittimella majoneesi, basilika ja sitruunanmehu tasaiseksi kastikkeeksi.
Huuhtele parsat. Napsauta kannasta puinen osuus pois (noin 2-3 cm). Kuori halutessasi parsat nupusta alaspäin, mutta vihreitä parsoja ei ole välttämätön kuoria.
Keitä 2-3 minuuttia kevyesti suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä (parsakattilassa), kunnes parsat ovat kypsiä, mutta vielä napakoita.
Yhdistä lautasella parsat, kylmäsavulohi ja basilika-sitruunamajoneesi
Nauti!
Parsa + kylmäsavulohi = <3.
Kyllä, taivaassa solmittu liitto. 🙂
Näyttää se ihan huumaavan herkulliselta annokselta 🙂
Kevään vihreää huumaa. 🙂