Leipäjuusto-omenavuoka on ihanan helppo ja nopea jälkkäri, joka myös sopii jouluisten ruokien päätteeksi. Yksinkertaisimmillaan leipäjuuston voi laittaa sellaisenaan kanelikerman kanssa uuniin, mutta minun mielestä omena tuo tähän vuokaan erittäin hyvää raikkautta ja myös mukavaa suutuntumaa, kun ei kypsennä omenaa mössöksi.
Sokeria jälkkärissä on melko vähän, mutta lautaselle annosteltu hillo antaa sen sopivan lisämakeuden. Viimeistelyyn voi käyttää kuivattuja omenaviipaleita tai Paulunsin omena-kaneli-manteligranola toimii tämän jälkkärin kanssa myös hyvin!
Lämmin leipäjuusto-omenavuoka (4-5 annosta)
250 g leipäjuustoa kuutioituna
2 omenaa kuutioituna
1 rkl sokeria
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
1 kanelitanko
lisäksi:
omenahilloa, kuivattua omenaa tai omena-kaneligranolaa
Valmistus:
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Sekoittele leivinpaperilla tai voidellussa vuoassa leipäjuustokuutiot, omenakuutiot, sokeri, inkivääri ja kaneli sekaisin.
3. Kiehauta kerma, kanelitanko ja sokeri.
4. Kaada kuuma kermaseos vuokaan mukaan.
5. Kypsennä leipäjuusto-omenavuokaa uunissa noin 15-20 minuuttia. Omenakuutioihin saa jäädä pientä purutuntumaa, mutta juusto pehmoiseksi.
6. Annostele jälkiruokakulhoihin ja nosta päälle omenahilloa sekä kuivattua omenaa. Myös omena-kaneligranola (esim. Pauluns) sopii tähän!