Maissirisotto

Maissirisotto

Maissirisotosta taisi tulla uusi rakkauteni! No näitä kaikenmaailman ruokarakkauksia riittää, mutta nyt tuore kotimainen makea maissi on vaan erityisen hurmaavaa. Grillattu maissi on aivan verraton, mutta yllätyin miten herkullisesti maissi sopii myös risottoon.

Tässä risotossa on maissia kahdella tapaa. Risoton joukossa se on soseutettuna, jotta saadaan väriä ja toki makua myös. Soseeseen käytin pakastemaissia. Risoton päällä on sitten taas tuoretta maissia, jonka paistoin pannulla rapeksi ja maustoin pienesti chilillä.

Maissirisotto

Yleensä en käytä risotossa voita, vaikka tiedän, että niinkin myös tehdään. Tässä halusin tuoda voin mukaan, koska rakastan voita grillatun maissin päällä suolan kera. Maissirisotto on erittäin maistuvaa jo tälläisenään, mutta sitä voisi täydentää esimerkiksi paistetuilla /grillatuilla jättikatkaravunn pyrstöillä, kanalla tai tofulla.

Maissirisotto (3-4 annosta)

rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
1 sipuli kuorittuna ja hienonnettuna
3 dl risottoriisiä esim. arborio
1 dl valkoviiniä
6-7 dl kuumaa kasvis-tai kanalientä
maissisosetta (kts. ohje alempana)
½ sitruunanmehu
1 dl parmesaania
30-40 g voita
suolaa ja (lime)mustapippuria

Maissisose
200 g (pakaste) maissinjyviä
1 dl ruokakermaa
suolaa ja mustapippuria

Päälle : Paistettu maissi

rypsiöljyä
1 valkosipulinkynsi kuorittuna ja hienonnetuna
1 kokonainen maissi
¼ tl chiliä
suolaa ja limemustapippuria

+ parmesaania

Valmistus:

1. Tee ensin maissisose. Kuumenna kerma ja maissit. Mausta. Aja soseeksi sauvasekoittimella.
2. Esivalmistele myös paistettu maissi eli leikkaa isossa kulhossa terävällä veitsellä maissinjyvät irti ja hienonna valkosipuli valmiiksi.
3. Kuumenna risottokattila. Kaada pannulle reilu loraus öljyä ja lisää sipulit. Kuullota.
4. Lisää risottoriisi ja anna öljyn imeytyä riisin jyviin samalla sekoitellen.
5. Lisää viini ja keitä kasaan. Sekoita samalla.
6. Lisää kuumaa lientä vähitellen koko ajan sekoitellen.
7. Kun risotto alkaa olla lähes kypsää. Lisää maissisose, sitruunanmehu ja parmesaani. Kuumenna ja sekoita. Pyöräytä lopuksi vielä reilu nokare voita joukkoon. Maista ja tarkista maku.
8. Paista nopsaa maissinjyvät tai jos pystyt niin tee tämä samalla kun lisäilet lientä risottoon. Eli kuumalle pannulle tilkka öljyä. Kuullota valkosipuli ja lisää loput ainekset. Paista noin 4-5 minuuttia, kunnes maissi rapsakkaa.
9. Annostele risotto lautaselle. Nosta päälle paistettua maissia ja parmesaania.
10. Nauti sellaisena tai esimerkiksi paistettujen ravun pyrstöjen tai kanan tai tofun kera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *