Löysin aivan täydellisen vesimelonisalaatin ohjeen Food & Wine sivustolta, jota vähän säädin omalla tavalla. Vesimeloni, feta ja minttu ovat tunnetusti ihan kelpo yhdistelmä, mutta nyt oli aika nostaa makukierroksia. Miedon makuinen vesimeloni nousee aivan uuteen loistoon muun muuassa tuoreen inkiväärin, kolmen erilaisen pippurin, viinietikan ja sumakin kera. Kylkeen vähän fetamoussea!
Ou jees! Suosittelen kokeilemaan!
Marinoitua vesimelonia & fetamousse
1 kg vesimelonia
marinadi:
2 cm inkivääriä kuorittuna ja hienoksi raastettuna
1 rkl omenaviinietikkaa
2-3 rkl oliiviöljyä
½ tl roseepippuria rouhittuna
½ tl mustapippuria rouhittuna
1 tl sumakkia
ripaus cayannepippuria
sormisuolaa
fetamousse:
100 g fetaa
1 rkl ranskankermaa
2 rkl oliiviöljyä
Lisäksi: tuoretta basilikaa ja minttua
Valmistus:
Leikkaa vesimeloni kuutioiksi.
Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Laita vesimelonipalat marinadin kanssa pussiin. Sekoittele hyvin ja anna marinoitua puolisen tuntia.
Surauta sauvasekoittimella feta, ranskankerma ja oliiviöljy mousseksi.
Nosta marinoituneet viipaleet vadille ja silppua yrttejä pälle. Tarjoa fetamoussen kera.
Resepti pienin muuutoksin Food & Wine.
Minäkin olen tykännyt vesimelonista fetan kanssa ihan sellaisenaan, mutta tämä taitaa olla vielä kaksin verroin parempaa 🙂
Ainakin tuplasti ! 🙂
Vesimelooni on kyllä ihmehedelmä. Ei uskoisi miten siitä on moneksi!
Ikuinen yllättäjä. 🙂