En ole ehtinyt, enkä jaksanut viime aikoina bloggailla, mutta nyt otan taas ryhtiliikkeen! Olin niin pää pyörällä kokkiopintojeni tarjoilujaksosta, kun pää ei pyörähtänytkään ihan helposti vuorotyöhön. Etenkin tuskaa tuotti iltavuorosta suoraan aamuun meno. Yksi lauantai-työilta olin sen verran kierroksilla kotiin päästyäni, että nukahdin vasta klo 5 aamulla ja kun kello soi 6.30, harkitsin vakaasti rokulipäivän pitämistä, mutta koomasta huolimatta pakotin itseni pystyyn. Ja niin siitäkin sunnuntaista selvittiin, mutta pitkän päällehän tälläinen ei toimisi. Samoin seitsemän päivän työputki alkoi viimeisenä päivänä tuntumaan hieman raskaalta ja siihen tarviikin useamman kuin kaksi lepopäivää päälle. Nostan todellakin hattua teille kaikille vuorotyötä tekeville. Yritän nyt opintojen ajan selvitä tästä itsekin, mutta ei se näytä ihan helppoa olevan.
Pääsiäisen vietin kotona perheen kanssa. Olen lukenut, kokkailut, ulkoillut ja nauttinut kauniista kevätpäivistä. Olipa mukavaa! Maanantaina tein tämän ihanan risoton, joka olisi ollut oivallista myös lampaan seuraan, mutta keväisessä kepeydessä se sopii nautittavaksi myös pääsiäisen jälkeen!
Minttu-ruohosipulirisotto
tilkka rypsiöljyä ja voita
2 valkosipulinkynttä
1 salottisipuli
3 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä ( tai korvaa kana-tai kasvisliemellä)
noin 6-7 dl kasvis- tai kanalientä
noin 1 dl ruoka- tai kuohukermaa
½ sitruunanmehu
1 dl parmesaania raastettuna
suolaa ja mustapippuria
1 ruukku ruohosipulia hienonnettuna
1 ruukku minttua hienonnettuna
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna liemi.
2. Kuumenna voi ja öljy kattilassa. Kuullota sipulit. Lisää sitten riisi ja kääntele hetki, että öljy/voi imeytyy.
3. Lisää valkoviini ja kääntele hetki, kunnes viini on haihtunut.
4. Lisää lientä vähitellen, kääntele risottoa valmistuksen aikana. Nestettä pitää olla tarpeeksi, ettei risotosta tule liian kuivaa.
5. Lisää loppumetreillä kerma, sitruunanmehu ja parmesaani, kun riisi alkaa olla kypsää. Maista ja tarkista suola. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan,
6. Lisää aivan lopuksi tuoreet yrtit. Sekoita ja tarjoa.
Ihana risotto, kauniin värinenkin.
Kiitos Kaura, yrtit tosiaan tuovat kaunista väriä!