Mokkapalat: Lasten makea suosikki

Mokkapalat
Tämän huushollin blogi ei voi elää ilman lastemme rakastamaa mokkapalojen ohjetta. Niistä kun on tullut myös meillä kestoleivonnainen lastenjuhliin ja koulun tapahtumiin. Joitain vuosia sitten olin todella ällistynyt mokkapalojen menekistä, kun ensimmäisen kerran leivoin niitä tyttäreni pyynnöstä parinkymmenen vuoden tauon jälkeen. Olin kuvitellut, että eivät kai nyt nykyajan lapset mokkapaloja syö, mutta kyllä ja monta palaa!

IMG
Tiputkin palasivat taas seikkailemaan blogiin. Nekin ovat niin hurmaantuneita mokkiksista!

Herkkupaloja tehtaillaan tänä päivänä samaan tahtiin kuin kultaisella 80-luvulla. Tällä viikolla leivoimme mokkapaloja esikoisen koululuokan bullixiin. Mokkikset menevät siellä takuuvarmasti kaupaksi. Yksi pellillinen ei ollutkaan kauan riittänyt, joten seuraavalla kertaa leivotaaan kaksi. Bullixet ovat leivontamyyjäiset koulussa. Oppilaat ( ja/tai oppilaiden vanhemmat) leipovat herkkuja kotona, joita sitten myydään koulun muille oppilaille luokkahuoneessa kouluruokailun jälkeen. Näin saadaan kerättyä varoja luokkaretkiä varten.

Mokkapalat pellillä

Suostuin sitten leipomaan mokkapaloja toisenkin kerran saman viikon aikana. Pienemmillä oli koulussa retkipäivä, jonne sai ottaa myös herkkuja mukaan. Mokkapaloja sitten piti olla muutama mukaan ja jäihän niitä sitten ylikin…

Makeisiin hetkiin!

Mokkapalat

5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
4 munaa
2 dl maitoa
200 g voita
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria

Kuorrutus:

½ pakettia ( noin 4 dl) tomusokeria
50 g voita
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vanilliinisokeri
3-4 rkl kahvia

Sulata voi ja jäähdytä.

Sekoita kuivat aineet ( vehnäjauhot, kaakao, leivinjauhe, vanilliinisokeri).

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää kuivat aineet ja maito vuorotellen munasokerivaahtoon puuhaarukalla sekoitellen.

Sekoita lopuksi joukkoon voi.

Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Anna pohjan jäähtyä ennen kuin laitat kuorrutuksen päälle.

Kuorrutus: Sulata voi ja lisää muut ainekset joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Levitä kuorrute nopeasti pohjan päälle ja ripsottele pinnalle nonparelleja.

IMG_7568
Mokkapalaresepti kotitalouden vanhasta reseptikansiosta 80-luvulta. Kuinkahan etenkin kuorrute on noin onnistunut..?

Saatat tykätä myös

4 kommenttia artikkeliin ”Mokkapalat: Lasten makea suosikki

  1. Kuka nyt jyviä söisi, jos on mokkapalojakin tarjolla, hauska piirustus taas:) Onhan ne mokkikset aivan ihania, ihan jo klassikoita. Kukahan on keksinyt Mokkapalat…

    1. Hyvä kysymys, piti heti etsiä vastaus.:-) Helsingin kaupunginkirjaston sivuilta löytyi kysymyspalsta, josta löytyi vastaus. Mokkapalat ovat näköjään lähtöisin naapurimaastamme Ruotsista. Sivuilla kerrotaan, että ”Alkujaan mokkapalojen resepti on peräisin ruotsalaisten leipomisraamatusta nimeltään Sju sorters kakor, jonka ensimmäinen painos on vuodelta 1945.Teos on suomennettu nimillä Seitsemän sortin leivonnaiset ja Kodin herkkuleivonnaiset. ”

  2. No niinpä tietysti 🙂 Mutta annetaan tunnustus heille, hyviä on! Mehän taas voitetaan ruotsi tulevissa jääkiekon MM-kisoissa. Juodaan sitten kahvit mokkapalojen kera. Ja syödään välillä hyvää Pytt i pannaa 🙂

  3. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on ruokayhteisö, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *