Se on pastapäivä! Pasta on hyvä valinta, kun päivän ohjelmassa on edessä urheilua. Tänään pienet kananpojat olivat innoissaan lähdössä suunnistuskisoihin, joten pienellä pastatankkauksella jaksavat toivottavasti paremmin kirmata radan metsässä läpi.
Kasviksista syntyy maistuva pasta, kun kasviksia paahtaa kevyesti ensin uunissa. Paahtaminen tuo niihin pientä makeutta ja saa kasvikset maistumaan niin ihanan herkullisilta. Munakoison käytän vielä lopuksi pannulla, koska se jää hieman kuivaksi uunissa. Pieni pannulla pyöräytys valkosipulin kera tekee siitä suussa sulavaa.
Lisähöysteeksi pastalle ja paahdetuille kasviksille sopivat esimerkiksi aurinkokuivatut tomaatit, oliivit, vuohenjuusto – ja paljon tietenkin parmesaania raastettuna.
Arkiherkku on melko nopeasti ja helposti valmis nautittavaksi!
Paahdettuja kasviksia ja pastaa
400 g pastaa
1 munakoiso
2-3 valkosipulinkynttä
1 kesäkurpitsa
1 rs herkkusieniä
1-2 punasipulia
1 paprika
suolaa
mustapippuria
1 rkl hunajaa
2 rk sitruunanmehua
1 dl rypsiöljyä
1 kourallinen basilikanlehtiä
2 dl parmesaania raastettuna
Lisäksi:
aurinkokuivattuja tomaatteja
oliiveja
vuohenjuustoa
Pese munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika. Harjaa sienistä multapaakut pois. Kuori sipuli. Viipaloi munakoiso ja ripsauta viipaleiden päälle vähän suolaa. ”Itketä” munakoisoja noin puoli tuntia, jonka jälkeen pyyhi suola pois pinnalta.
Leikkaa kaikki kasvikset paloiksi ja laita kuutioidut munakoisot omalle pellille ja loput toiselle pellille. Valkosipulia et vielä tarvitse!
Sekoita kulhossa sitruunamehu, hunaja, suola, pippuri ja rypsiöljy ja kaada se tasaisesti kasvisten päälle. Sekoita kevyesti käännellen.
Laita kasvikset paahtumaan uuniin: kiertoilma 175 astetta 15-20 minuuttia.
Keitä pasta al dente suolalla maustetussa runsaassa vedessä ja kaada päälle vähän oliiviöljyä.
Ota kypsät kasvikset uunista.
Munakoisot voi uunin jälkeen vielä paistaa muhevammaksi pannulla. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota ensin hetki valkosipulia pannulla. Lisää munakoisot perään ja kääntele välillä. Noin 5 minuuttia riittää.
Sekoita kaikki paahdetut kasvikset pastan joukkoon. Lisää joukkoon parmesaaniraaste, basilikanlehtiä ja tarjoa pasta aurinkokuivattujen tomaattien, oliivien ja vuohenjuustopalojen kera.
Tämä sopii mulle kyllä oikein hyvin sunnuntaiherkustakin:) Ja tällaiset ruoat on ihania vatsanrentouttajia välillä, jos tulee grillattuakin kovin ahkeraan. Ja tuleehan sitä, varsinkin, mikäli ilmat jatkuu tällaisina 🙂
Kyllä, maistuu arkena ja pyhänä. 🙂