Mausteinen nyhtökaurapilahvi lämmittää ja lohduttaa tammikuisen vesisateen keskellä. Houkuttelevan näköinen pilahvi osui silmiini Hannan Soppa- blogista, mutta ihan alunperin se on Kamera ja kauha – ruokablogin Antin käsialaa. Otin vinkkiä molempien blogista tähän omaan versiooni.
Mausteita heitin mukaan vähän näppituntumalla, kommenttien perusteella tätä saa maustaa reilusti. Neilikka on ainoa, jota laitan varovaisemmin. En itse tykkää, jos neilikan maku nousee ruoasta kovin voimakkaasti esille.
Avokado antaa pilahviin vähän kermaisuutta, mutta voisi tässä olla pientä pehmeyttä tuomassa myös jugurttikastike. Toki nyhtökaurapilahvi näyttää maistuvan monelle ihan sellaisenaan, ilman mitään soosseja tai avokadoja. 🙂 Mahtavan maukas vegeruoka!
Nyhtökaurapilahvi (2- 3 annosta)
tilkka öljyä
2 cm inkivääri kuorittuna ja hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
2 kevätsipulin valkoista vartta hienonnettuna
2 dl (luomu) täysjyväbasmatiriisiä , esim. Urtekram
1 tl juustokuminaa
1/2 tl chiliä
¼ tl neilikkaa
1 tl kanelia
1 tl kurkumaa
4 dl kasvislientä
suolaa ja mustapippuria
½ rasiaa nyhtökauraa ( tomato)
1 dl oliiveja
2 avokadoa viipaloituna
15 kirsikkatomaattia puolitettuna
2 kevätsipulin vartta (vihreä osa) hienonnettuna
kourallinen tuoretta basilikaa tai lehtipersiljaa tai korianteria
Valmistus:
1. Huuhtele ja valuta riisi.
2. Kaada kattilaan tilkka öljyä ja kuullota ensin valkosipulia, inkivääriä ja kevätsipulia. Lisää mausteet ja sekoittele hyvin. Sekoita sitten mukaan riisi. Anna mausteiden hieman imeytyä riisiin samalla sekoitellen.
3. Kaada joukkoon kasvisliemi. Keitä 30 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan.
4. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä ja paista nyhtökaura siinä rapeaksi.
5. Sekoita nyhtökaura riisin joukkoon. Lisää lopuksi mukaan hienonnettua kevätsipulia ja kirsikka tomaatteja.
6. Lisää lautaselle päälle viipaloitua avokadoa ja tuoretta basilikaa.
Varmasti näistä aineksista saa hienon pirtsakan makunautinnon! Olen myös huomannut, että neilikka on voimakas mauste 🙂
Tämä on todella hyvää. 🙂